Een metalen adelaar met een hakenkruis.
Volledig scherm
Een metalen adelaar met een hakenkruis. © Stadtarchiv Hagen

Overstroming onthult verborgen nazischat in muur van Duitse woning

De overstromingen die de stad Hagen in West-Duitsland troffen, hebben een geheime nazischat uit de Tweede Wereldoorlog blootgelegd. Dat schrijft het Duitse blad Bild. Volgens onderzoekers zou het huis vroeger een kantoor van de nazipartij geweest zijn. 

 1. Van Gogh-schilderij dat gestolen werd door nazi’s is eindelijk terecht: vraagprijs 30 miljoen

  Van Gog­h-schilderij dat gestolen werd door nazi’s is eindelijk terecht: vraagprijs 30 miljoen

  Het Van Gogh-schilderij getiteld ‘Meules de blé’ is na meer dan 100 jaar opnieuw publiek tentoongesteld. Het schilderij werd ooit in beslag genomen door nazi-officieren en werd nadien onrechtmatig doorverkocht. Het doek wordt binnenkort geveild en moet naar verluidt 30 miljoen dollar (25,8 miljoen euro) opbrengen. De opbrengst wordt verdeeld onder de erfgenamen van de Joodse kunstverzamelaars die het kunstwerk aanvankelijk claimden.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.