CNN
Volledig scherm
© CNN

Overlever schoolschietpartij haalt zwaar uit naar Trump na NRA-speech: “Hij is een professionele leugenaar”

Cameron Kasky overleefde de schietpartij op zijn school in februari en is nu één van de meest prominente jonge activisten voor een verstrenging van de wapenwet. In een gesprek met CNN haalt de 17-jarige student zwaar uit naar president Donald Trump. Diens uitspraken op de NRA-conferentie in Dallas gisteren kwamen hard aan, maar waren geen verrassing. “Hij is een professionele leugenaar die alles zegt om welk publiek dan ook tevreden te stellen”, laakt Kasky.

39 reacties

 • Mario Janssens

  3 jaar geleden
  Of de wet nu wapens verbied of niet ze geraken er toch aan En als ze eens zouden stoppen met de critic op Trump dan zou hij mischien iets kunnen doen maar hij wordt voortdurend tegengewerkt en dan is het zijn schuld dat hij niks doet Dat de vorige presidenten zoveel gedaan hebben Obama o zo'n goede president..... Maar heeft toch ook niks aan die wapens gedaan
 • Jean West

  3 jaar geleden
  Misschien dan eerst beginnen om tegen hun ouders te zeggen dat ze al hun wapens moeten inleveren.
 • André Gijbels

  3 jaar geleden
  Trump , is een wapenhandelaar
 • DIRK VAN BRUSSEL

  3 jaar geleden
  De Swert, is het een gebrek aan gezond verstand als je de leider van je land verwijt dat hij draait als een windhaan en leugens verkondigd. Ik hoop voor U dat je nooit in een situatie komt zoals de studenten. Blijkbaar heeft een leven van een student niet zoveel waarde voor U.
 • wim helsen

  3 jaar geleden
  17 jaar en denken dat ze de wereld kennen.... Man man
 1. Trump verbaast vriend en vijand en pleit voor verregaande hervormingen wapenwet: "Ik heb de steun van de NRA niet nodig"

  Trump verbaast vriend en vijand en pleit voor verregaan­de hervormin­gen wapenwet: "Ik heb de steun van de NRA niet nodig"

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft de beleidsmakers in Washington tot verbazing van zowel Republikeinen als Democraten opgeroepen "groot te denken" bij het ontwerpen van een nieuwe wapenwetgeving en strenge maatregelen goed te keuren. "Ik zal de wet tekenen", reageerde hij in een debatsessie met parlementsleden in het Witte Huis. Met zijn uitspraken gaat Trump lijnrecht in tegen de Republikeinse partij en de wapenlobby NRA.
 2. Trump op NRA-conventie: "Als er tijdens aanslagen in Parijs één burger was met een wapen, hadden we een heel ander verhaal"
  VERENIGDE STATEN

  Trump op NRA-conventie: "Als er tijdens aanslagen in Parijs één burger was met een wapen, hadden we een heel ander verhaal"

  De Amerikaanse president Donald Trump en vicepresident Mike Pence zijn niet gewonnen voor een strengere wapenwet. Dat verklaarden ze vandaag in Dallas op de jaarlijkse conventie van de National Rifle Association (NRA), de Amerikaanse wapenlobby. Hun uitspraken kwamen er amper drie maanden na de schietpartij op de school in Florida die aan zeventien mensen het leven kostte.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee