Voor de Franse politie was het alle hens aan dek in concertzaal Bataclan.
Volledig scherm
Voor de Franse politie was het alle hens aan dek in concertzaal Bataclan. © REUTERS

Overlevenden van aanslag op Bataclan getuigen: “De slachtoffers vielen als dominostenen”

Op het proces over de terreuraanslagen van 13 november 2015 in Parijs zijn opnieuw mensen aan het woord gekomen die het bloedbad in de concertzaal Bataclan overleefd hebben. “Ik heb gezien hoe de slachtoffers vielen als dominostenen”, getuigde een 38-jarige vrouw.

 1. LIVE. Duitse politiek flirt met algemene vaccinatieplicht - 65 sterfgevallen op een dag gemeld in Nederland, hoogste aantal in bijna 9 maanden
  27

  LIVE. Duitse politiek flirt met algemene vaccinatie­plicht - 65 sterfgeval­len op een dag gemeld in Nederland, hoogste aantal in bijna 9 maanden

  De wereld maakt zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook in ons land al werd aangetroffen. De variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers intussen verstrengd. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.