Tal van Zuid-Koreanen komen rouwen op de brug over de Donau in Boedapest waar de bootramp plaatsvond. Slechts zeven van de 35 mensen, waaronder 33 Zuid-Koreaanse toeristen, werden gered. Zeven mensen werden reeds dood teruggevonden en 21 anderen zijn nog steeds vermist.
Volledig scherm
Tal van Zuid-Koreanen komen rouwen op de brug over de Donau in Boedapest waar de bootramp plaatsvond. Slechts zeven van de 35 mensen, waaronder 33 Zuid-Koreaanse toeristen, werden gered. Zeven mensen werden reeds dood teruggevonden en 21 anderen zijn nog steeds vermist. © AFP

Overlevenden getuigen over chaotische momenten na bootramp op de Donau: “Toeristen droegen geen reddingsvesten”

Overlevenden van de ramp met de rondvaartboot, die woensdag in Boedapest is gezonken, getuigen dat ze er ternauwernood in geslaagd zijn om zich aan een reddingsboot vast te klampen. Op datzelfde moment zagen ze de anderen in het water van de Donau schreeuwen om hulp. Slechts zeven van de 35 mensen, waaronder 33 Zuid-Koreaanse toeristen, werden gered. Zeven mensen werden reeds dood teruggevonden en 21 anderen zijn nog steeds vermist. De twee Hongaarse bemanningsleden van de boot behoren tot de 21 vermisten.