Het vliegtuig vatte vuur tijdens de noodlanding.
Volledig scherm
Het vliegtuig vatte vuur tijdens de noodlanding. © EPA

Overlevende noodlanding Moskou: “God zal oordelen over passagiers die bagage meegristen”

Mikhail Savchenko is een van de 37 inzittenden die de noodlanding van een Russisch vliegtuig zondag hebben overleefd. 41 anderen haalden het niet. Volgens getuigen blokkeerden passagiers vooraan de doorgang voor de mensen achteraan, omdat ze naar hun bagage grepen. Savchenko wil hen niet veroordelen: “God is hun rechter”.

11 reacties

 • Laurent Van De Velde

  2 jaar geleden
  Sloten op de ‘overheads’ in geval van nood of op slot tijdens de vlucht... wat een ideeën allemaal! Kunnen we anders eens proberen inzetten op gezond verstand en mensen uitleggen waarom hun rommel niet meekan in een noodgeval voor zij die te dom zijn om dat zelf in te zien? Los daarvan kan het goed zijn dat veel mensen in paniek overgegaan zijn op auto-piloot en zelf niet ten volle beseften dat ze de boel aan het vertragen waren...
 • Kris Bouwens

  2 jaar geleden
  Zou idd een goede oplossing zijn. Een slot op de handbagage op de momenten dat de gordels vast moeten.
 • erik vercammen

  2 jaar geleden
  Een automatisch lock systeem voor de overhead bagage lockers dat in werking treed als de landing wordt ingezet of vanaf een Bepaalde hoogte en dat enkel door stewardess/piloot aan de gate kan unlocked worden! Geen enkel paspoort, smartphone, computer, etc is een mensenleven waard!
 • Ka Ka

  2 jaar geleden
  Ze vertellen enkel over die reddingsvest bij een noodgeval, misschien ook beginnen vertellen dat ze niet aan baggage mogen denken voor vertrek. Ik vermoed dat ze gewoon niet beseften hoe groot de dreiging was..
 • Jos Plessers

  2 jaar geleden
  Iemand die in dezelfde situatie heeft verkeerd,heeft recht tot spreken.De rest houd beter zijn mond.Kan ook een paniekreactie zijn,wie zal t zeggen