De ingang van de mijn in het westen van Siberië. Bij het ongeval kwamen een vijftigtal mijnwerkers om het leven.
Volledig scherm
De ingang van de mijn in het westen van Siberië. Bij het ongeval kwamen een vijftigtal mijnwerkers om het leven. © REUTERS

Overlevende gevonden in Russische steenkoolmijn na ongeval met vijftigtal doden

UpdateNa het zware ongeval in een Russische steenkoolmijn in het westen van Siberië, waarbij een vijftigtal mensen om het leven kwamen, is nog een overlevende gevonden. De man is naar het ziekenhuis gebracht, zo deelde de gouverneur van de regio Kemerovo, Sergej Ziviljov, vrijdag mee op het nieuwskanaal Telegram. 

 1. KIJK. Zo leeft een maffiabaas, met ‘The Godfather’-poster aan de muur
  Play
  1

  KIJK. Zo leefde ‘baas der bazen’ van Italiaanse maffia: posters van ‘The Godfather’ en ‘Joker’ aan de muur, ging zelf nog naar supermarkt

  Hoewel hij de meest gezochte man van Italië was, hield Matteo Messina Denaro — de ‘baas der bazen’ van de Italiaanse maffia — er een relatief normaal leven op na, voor hij gearresteerd werd. In zijn appartement werden posters van Al Pacino in ‘The Godfather’ en Joaquin Phoenix in ‘Joker’ teruggevonden. Aan de muur hing ook een foto van een leeuw. En boodschappen deed de voortvluchtige maffioso gewoon zelf.
 2. Politiegeweld in de VS: na recordjaar 2022, ook dit jaar al 67 doden bij uit de hand gelopen arrestaties

  Politiege­weld in de VS: na recordjaar 2022, ook dit jaar al 67 doden bij uit de hand gelopen arresta­ties

  In de Verenigde Staten blijft politiegeweld nog steeds een enorm groot probleem. Niet alleen Tyre Nichols (29), de zwarte man waarvan schokkende beelden van het politiegeweld werden gedeeld, maar ook talloze anderen werden er slachtoffer van in de VS. Onder hen Patrick Lyoya, 26, en Jayland Walker, 25, beiden doodgeschoten in 2022. Én ook beiden ongewapend. Volgens de cijfers was 2022 dan ook het dodelijkste jaar in de VS: de politie doodde 1.176 mensen. Sinds 2013 zijn het er in totaal al 11.168 door dodelijk politiegeweld.