Plunderaars in Palu gaan er vandoor met een breedbeeld televisie. De lokale overheid grijpt op last van de centrale overheid niet in, zo meldt AFP.
Volledig scherm
Plunderaars in Palu gaan er vandoor met een breedbeeld televisie. De lokale overheid grijpt op last van de centrale overheid niet in, zo meldt AFP. © EPA

Overheid: "Er mag geplunderd worden in verwoeste stad Palu"

Het is een kwestie van overleven geworden op het Indonesische eiland Sulawesi, dat vrijdag werd opgeschrikt door twee krachtige aardbevingen en een dodelijke tsunami, die volgens lokale media al ruim 1.200 levens eiste. De ruim 330.000 bewoners van de door de tsunami verwoeste stad Palu hebben honger en plunderen winkels. De overheid staat het toe vanwege de noodsituatie. 

42 reacties

 • Lutgard Crombez

  3 jaar geleden
  Ze mogen plunderen omdat ze honger hebben; hoe gaan ze die tv klaar maken? met kaviaar of....
 • HUGO COOLSAET

  3 jaar geleden
  Mooie overheid hebben ze daar. Mag je dan ook uw eigen bezittingen verdedigen of ben je dan de misdadiger?
 • Luc Brouckaert

  3 jaar geleden
  Stel je maar voor wat er zou gebeuren bij een wereldwijd voedsel tekort door bij voorbeeld klimaatverandering. Dan komt bij de mens het dierlijk instinct naar boven, overleven.
 • claudio lugli

  3 jaar geleden
  schilder die mensen niet af als wilde beesten als je nooit in dat land bent geweest. enige grote voordeel dat hier in belgie is en bijna uniek is in de wereld zijn sociale voorzieningen .die beetje bij beetje door onze verzuurde medemensen weg gestemd worden door op de juiste partijen de stemmen die enkel oog hebben voor de meer begoede klasse in belgie. bij een catastrofe als dat zal hier ook geplunderd worden. net zoals in vs en al de lanfen waar deze rampen jammer genoeg gebeuren
 • Rania Desaegher

  3 jaar geleden
  Geloven jullie echt dat die plunderaars de meest behoeftigen zijn? Hoe naïef.
 1. Jonge luchtverkeersleider helpt laatste vliegtuig te ontsnappen uit Palu maar overleeft zelf aardbeving niet: "Sprong uit instortende verkeerstoren werd hem fataal"

  Jonge luchtver­keers­lei­der helpt laatste vliegtuig te ontsnappen uit Palu maar overleeft zelf aardbeving niet: "Sprong uit instorten­de verkeersto­ren werd hem fataal"

  Een van de slachtoffers van de verwoestende aardbeving in Indonesië is de jonge luchtverkeersleider Anthonius Gunawan Agung, die tijdens de tweede zware aardbeving vrijdagavond de laatste commerciële vlucht uit Palu hielp vertrekken en daarmee hoogstwaarschijnlijk het leven van honderden mensen redde. Nadat de 21-jarige het vliegtuig veilig het luchtruim ingeleid had, sprong hij uit de instortende verkeerstoren. Die sprong overleefde hij niet.
 2. Dodentol aardbevingen en tsunami in Sulawesi loopt op tot 1.200: "Vrees voor duizenden doden"

  Dodentol aardbevin­gen en tsunami in Sulawesi loopt op tot 1.200: "Vrees voor duizenden doden"

  De dodentol van de zware aardbeving en de daaropvolgende tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi (Celebes) is opgelopen tot 1.200 dodelijke slachtoffers. Dat melden lokale media onder verwijzing naar de nationale politie. De Indonesische autoriteiten hebben dat nog niet bevestigd. De nationale rampenbestrijding sprak tot nu toe van 832 doden. Verwacht wordt dat de dodentol zeker nog zal oplopen. De Indonesische vicepremier Jusuf KallaIn vreest voor duizenden doden. Intussen zijn er ook plunderingen aan de gang op het eiland.
 1. Honderden families herenigd door reisbubbel: "Zo dankbaar dat ik terug kon komen"
  Play

  Honderden families herenigd door reisbubbel: "Zo dankbaar dat ik terug kon komen"

 2. Visarend is even in het land en plukt een snack mee voor onderweg
  Play
  Onze Natuur

  Visarend is even in het land en plukt een snack mee voor onderweg