De oudste zoon Jan
Volledig scherm
De oudste zoon Jan © Facebook/AFP

Oudste ‘spookkind’ (25) werkte via sociale media aan ontsnappingsplan

De raadselachtige zaak in Ruinerwold blijft vragen oproepen, maar stilaan raakt meer bekend over de gezinsleden die mogelijk tegen hun wil werden vastgehouden in een afgelegen boerderij. Zo zou zoon Jan via sociale media geprobeerd hebben om aan zijn penibele situatie te ontsnappen. Dat schrijft de Telegraaf.

15 reacties

 • MYRTHE PASS

  2 jaar geleden
  De non-believers hier tussen de reacties kunnen zich niet in een ander inleven. Waarschijnlijk hadden zij een mooie jeugd. Maar het is niet abnormaal dat een kind zich niet durft te bewegen uit vrees voor de reactie van de persoon, die hen vast houdt. Waarschijnlijk werden die kinderen zo sterk gebrainwashed, dat ze het op den duur ook gingen geloven dat ze moesten schuilen omdat de wereld zou vergaan. Met het ouder worden, gaat een volwassen kind misschien iets meer durven en op ontdekking.
 • ilse note

  2 jaar geleden
  Flauwekul! Als ze tegen hun wil daar zaten had hij allang hulp kunnen zoeken of zelfs met iedereen gaan lopen! Zorg zoeken voor hun zieke vader! Een onderneming willen opstarten (ongeschoold?), chatten met de hele wereld -die niet meer bestond?-, maar niets zeggen van thuis?! En voor die 9j? Ze waren tss 5j en 16j toen... Maar ze bestonden niet? Niemand kende hun? Ze hadden geen vrienden? Is niet normaal, je verdwijnt niet voor niets 9j vd aardbol. Hij ging plots buiten, maar waarom? Naar waar?
 • marleen CLEPKENS

  2 jaar geleden
  100 % fictie. Punt.
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Vera Franck : als je geïndoctrineerd bent, ga je niet naar buiten zelfs al staat de deur open. Dat is heel moeilijk te begrijpen, maar het bestaat. Alleen de oudste zoon waagde zich naar buiten 's nachts. Die huurder Jozef B. moet de familie ook bevoorraad hebben want die groentetuin is niet eens voldoende voor een persoon. Een verklaring voor internet zal er ook wel zijn zeker ?
 • Jan Van Rompaey

  2 jaar geleden
  De enige waarheid krijgen we niet te horen. Waarom die geheimdoenerij ?
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. KPN: “Geen enkele indicatie dat klanten zijn afgeluisterd”
  16

  KPN: “Geen enkele indicatie dat klanten zijn afgeluis­terd”

  KPN zegt geen indicatie te hebben dat klanten in het verleden zijn afgeluisterd of dat het Chinese technologiebedrijf Huawei klantgegevens heeft ontvreemd. Volgens het Nederlandse telecombedrijf heeft geen enkele leverancier “ongeautoriseerde, ongecontroleerde en ongelimiteerde” toegang tot de netwerken en systemen. KPN reageert hiermee op een artikel in de Volkskrant dat een geheim intern rapport uit 2010 in handen heeft waaruit zou blijken dat Huawei vrije toegang had tot het mobiele netwerk van KPN. Huawei ontkent de aantijgingen met klem.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"