Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Shutterstock / SURAKIT SAWANGCHIT

Ouders weigeren hartoperatie van hun baby, omdat kind “gevaccineerd bloed” kan krijgen

Een zieke baby in Nieuw-Zeeland zou dringend een hartoperatie moeten ondergaan, maar de ouders van het kind weigeren nu dat er bij de operatie bloed wordt gebruikt van gevaccineerde donors. Het ziekenhuis kan en mag niet op deze eis ingaan. Een rechter bepaalt nu of het kind tijdelijk geplaatst kan worden bij een voogd.

 1. Frank Vandenbroucke tegen terugkeer mondmaskerplicht: “Maar je moet je niet schamen om er eentje te dragen”

  Frank Vandenbrou­c­ke tegen terugkeer mondmasker­plicht: “Maar je moet je niet schamen om er eentje te dragen”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is tegen een terugkeer van de mondmaskerplicht. Dat zegt hij in de Franstalige krant ‘Le Soir’. De minister pleit wel voor een "mondmaskercultuur”, waarbij mensen zich niet moeten schamen om er eentje op te zetten. Viroloog Steven Van Gucht sloot al eerder een terugkeer uit: “Overheden verplichten niet graag, want je maakt je op dat moment absoluut niet populair als politicus.”
 2. Margreet (77) kreeg als kind polio: “Die ijzeren discipline maakte me soms gek, maar zonder was ik er slechter aan toe geweest”
  PREMIUM

  Margreet (77) kreeg als kind polio: “Die ijzeren discipline maakte me soms gek, maar zonder was ik er slechter aan toe geweest”

  Margreet Jonkers (77) was nog geen jaar oud toen ze werd besmet met polio. Door het virus raakte ze verlamd aan armen en benen. Maar bij de pakken neer zitten is niets voor haar. Het leven is élke dag een feest voor deze moedige vrouw, die ervoor zorgt dat ze er elke dag op haar best uitziet. “Mijn opvoeding was aan de ene kant heel streng, aan de andere kant kreeg ik zo veel mogelijk ruimte om te spelen.”