Mao Yin herenigd met zijn moeder (links) en als peuter (rechts).
Volledig scherm
Mao Yin herenigd met zijn moeder (links) en als peuter (rechts). © AFP/CN CCTV

Ouders vinden ontvoerde zoon (2) na 32 jaar terug: “Dit is het beste cadeau ooit”

Een van de bekendste ontvoeringszaken van China is deze week na ruim drie decennia opgelost. Een tweejarige jongen die in 1988 uit een hotel werd weggerukt van zijn vader, is recent in goede gezondheid aangetroffen. Dat maakte de politie gisteren bekend op een persconferentie, waar de nu 34-jarige Mao Yin werd herenigd met zijn ouders.

4 reacties

 • Peter Janssens

  10 maanden geleden
  Wat ik vooral geweldig vind is dat hij na zijn lange zoektocht zegt: “God heeft me rechtvaardig behandeld.” Wat een veerkracht heeft die man.
 • Guy Stanbel

  2 jaar geleden
  Prachtig ... en ze hebben er hoogstwaarschijnlijk nog een hele familie bij via de ouders die voor hem al die jaren gezorgd hebben. Het ziet er mij alvast een brave jongen uit en mogen allemaal trots zijn! Hoop doet leven en blijf elkaar steunen, mensen worden goed en eerlijk geboren, tijd kan verderven, blijven geloven in elkaar doet wonderen!
 • Hassan Zriouil

  2 jaar geleden
  Hoop doet leven prachtig voor deze familie
 • delphine scholz

  2 jaar geleden
  Mooi jammer dat het 35 jaar heeft geduurd maar zijn er die ze nooit meer vinden prachtig voor de ouders zou zot komen ook als het mij overkwam en mooie hoop voor andere ouders die hetzelfde meemaken
 1. China heeft al maand geen enkel coronaslachtoffer. Maar mogen we de Chinese cijfers geloven?
  PREMIUM

  China heeft al maand geen enkel corona­slacht­of­fer. Maar mogen we de Chinese cijfers geloven?

  China heeft al ruim een maand geen enkel dodelijk slachtoffer van het nieuwe coronavirus geregistreerd. Sinds het virus eind vorig jaar voor het eerst werd gedetecteerd in de stad Wuhan, rapporteerde China 82.933 besmettingen en 4.633 doden. China telt 116 keer zoveel inwoners als België, maar in ons land zijn al bijna dubbel zoveel doden (9.052) als in de communistische Volksrepubliek te betreuren. Is de Chinese aanpak dan zoveel doeltreffender dan de onze? Of zijn de Chinese cijfers totaal onbetrouwbaar? “Ons gevoel zegt dat de Chinese cijfers niet kloppen, maar we weten het niet.”
 2. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky: “Alleen diplomatie kan oorlog beëindigen” - Marioepol gevallen, intense gevechten in de Donbas

  LIVE. Zelensky: “Alleen diplomatie kan oorlog beëindigen” - Marioepol gevallen, intense gevechten in de Donbas

  Volgens het Oekraïense leger concentreren de Russen zich steeds meer op de oostelijke regio’s Donetsk en Loehansk. Een woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Defensie stelt dat de situatie verergert, en spreekt van “intense vuurgevechten” langs het front. Volgens de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe is de verovering van Loehansk zo goed als afgerond. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.