Ouders van Natacha de Crombrugghe (28) openhartig over zoektocht naar vermiste dochter in Peru: “Mensen zijn bang om te praten”
De 28-jarige Natacha de Crombrugghe is sinds 24 januari vermist in Peru, maar haar ouders koesteren nog altijd hoop dat hun dochter levend wordt teruggevonden. “We trekken van deur tot deur en praten met winkeliers, hoteluitbaters, de priester, de burgemeester...”, vertellen Éric en Sabine de Crombrugghe uit Linkebeek vanuit Cabanaconde, waar hun dochter voor het laatst werd gezien. Een doorbraak in de verdwijningszaak is er nog niet, maar de ouders geven niet op. “Het lijkt erop dat mensen bang zijn om te spreken”, klinkt het in de kranten van Sudpresse.
Peruaanse media verspreidden in februari deze beelden van Natacha:
Éric en Sabine de Crombrugghe uit Linkebeek verblijven sinds zaterdag opnieuw in Cabanaconde. In dat bergdorp werd hun dochter in januari voor het laatst gezien, voordat ze aan haar tocht naar de Colca Canyon zou beginnen. De ouders gooien alles in de strijd om een spoor van hun kind te vinden.
Vorige week hadden ze in Arequipa een ontmoeting met de politieagenten die zich bezighouden met de verdwijning van hun dochter. “Zij hebben ons gerustgesteld over de hervatting van het onderzoek”, klinkt het.
Colca-rivier
Eén van de pistes waar ernstig rekening mee wordt gehouden, is dat Natacha in de Colca-rivier is gevallen. “Het water is eindelijk beginnen te zakken, waardoor de politie nu ook daar kan zoeken”, vertellen haar ouders. Agenten vonden er vorige week de broek van Kevin Ramos. Deze 15-jarige Peruviaan belandde een dag na de verdwijning van Natacha in de Colca-rivier. Ook zijn lichaam is nog niet teruggevonden.
In dit dorp van 1.500 inwoners vertrouwen maar weinigen de politie.
“Echt spreken doen de dorpelingen niet”
“De lokale politie denkt dat ze het lichaam van onze dochter in de rivier zal vinden, omdat ze haar niet in de kloof heeft aangetroffen. Mogelijk wordt er daarna een strafrechtelijk onderzoek geopend.”
Zelf willen de ouders van de vermiste Natacha dat de politie omgekeerd te werk gaat. “Wij willen dat er eerst een onderzoek wordt gevoerd om Natacha mogelijk levend te vinden. We willen haar snel vinden, maar daarvoor hebben we een aanwijzing nodig. Iemand die spreekt en ons op het juiste spoor zet.” Volgens Éric en Sabine zijn de inwoners van Cabanaconde helaas eerder zwijgzaam.
“Het lijkt erop dat mensen bang zijn om te spreken.” Geruchten doen de ronde, maar echt praten doen de dorpelingen niet. “In dit dorp van 1.500 inwoners vertrouwen maar weinig mensen de politie. Sommigen zijn misschien bang voor represailles”, gissen de ouders. “Of ze hebben schrik om nu pas op de voorgrond te treden. Ze vrezen misschien dat ze verdacht zullen worden omdat ze niet meteen hebben getuigd.”
Wat denken de ouders zelf dat er gebeurd is?
Ondertussen zoekt het koppel actief verder naar hun dochter. “Drie maanden later zijn er nog steeds plaatsen die nog niet werden uitgekamd (de lokale politie zegt 98% van de kloof te hebben doorzocht, red.). Misschien zit Natacha vast in een kloof of in een ravijn.” Daarnaast hangen de ouders posters op en gaan ze van deur tot deur op zoek naar informatie.
“Maar er zijn ook dagen dat we kraken”, bekennen Éric en Sabine. “Wanneer dat gebeurt, peppen we elkaar op. Het is vooral door bezig te blijven dat we het kunnen volhouden. We geven nooit op.”
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Spaargids.be
15 procent minder hypotheekaanvragen dan met vorig jaar: koop je nu een woning of wacht je beter af?
Een woning kopen: wanneer doe je dat het best? Nu, in volle inflatiehausse en met een stijgende rente? Of later als de situatie weer is genormaliseerd? Een dilemma, want wanneer zullen de tijden weer ‘normaal’ zijn? Spaargids.be vroeg het aan John Romain, oprichter van financieel adviesbureau Immotheker finotheker. -
Vierde hittegolf voor Frankrijk en (eindelijk) kans op regen in Portugal: dit zijn de weersverwachtingen op Europese vakantiebestemmingen
In juli zijn er alvast records gebroken wat betreft hittegolven, temperaturen en droogte. Dat maakte de dienst voor klimaatverandering Copernicus gisteren bekend. Voor ons land is de “warmste week van het jaar” echter nog maar pas van start gegaan. Op welke Europese vakantiebestemmingen vinden we nog verkoeling? En waar is het nog warmer? Een overzicht. -
Mijnenergie
Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips. -
-
Mijntelco
Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit. -
Hulpverleners eisen actieplan tegen fysiek en verbaal geweld
Het geweld tegen hulpverleners blijft toenemen. Verschillende federaties van verpleegkundigen en zorgverleners stappen daarom deze maand nog naar de federale en regionale kabinetten die verantwoordelijk zijn voor de zorgsector. Ze willen dat de overheid maatregelen neemt om het probleem terug te dringen. Dat schrijft het Belang van Limburg vandaag. -
Complotdenker Alex Jones betaalt mogelijk maar fractie van miljoenenboete
De Amerikaanse complotdenker Alex Jones hoeft mogelijk maar een klein deel van de 45,2 miljoen dollar (44,4 miljoen euro) die hem vorige week door een jury in Texas werd opgelegd te betalen. Het gaat namelijk om een zogeheten "bestraffende schadevergoeding", die in de staat Texas maximaal 750.000 dollar kan zijn als het slachtoffer geen financiële schade heeft geleden, zoals in deze zaak het geval is. -
Ambassadeur Myanmar in China plots gestorven: vierde overleden ambassadeur in Peking sinds 2021
De ambassadeur van Myanmar in China is zondag plotseling overleden in de zuidwestelijke Chinese stad Kunming. Dat blijkt uit een overlijdensbericht in de Myanmarese staatsmedia en meldden ook diplomatieke bronnen in Peking.
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerwesley netnem