Gerry en Kate McCann in 2008.
Volledig scherm
Gerry en Kate McCann in 2008. © RV

Ouders van Maddie reageren op de doorbraak: “We geven nooit op”

Kate en Gerry McCann, de ouders van de sinds 2007 vermiste Maddie, hebben met een kort statement gereageerd op de doorbraak in de zaak. “We beloven om nooit de moed op te geven”, klinkt het. Ze roepen ook iedereen met informatie over de verdwijning op contact op te nemen met de politie. 

  1. Duitse verkrachter (43) is nieuwe verdachte in zaak Maddie McCann, hij sprak in chatroom over het meisje: “Onderzoek doet vermoeden dat ze dood is”

    Duitse verkrach­ter (43) is nieuwe verdachte in zaak Maddie McCann, hij sprak in chatroom over het meisje: “Onderzoek doet vermoeden dat ze dood is”

    Er is een nieuwe verdachte in de verdwijningszaak van het Britse meisje Madeleine (Maddie) McCann. De Duitser (43) zit al in de cel voor een verkrachting. Om zijn rol bij de verdwijning van Maddie te bewijzen, heeft de politie nog een ultieme tip nodig. De peuter verdween 13 jaar geleden tijdens een vakantie in het Portugese Praia da Luz in de Algarve. De dader werd nooit gevonden, maar de Duitse verdachte was al langer in beeld bij de Portugese politie. Later zou blijken dat hij ook in een chatroom over Maddie had gesproken. “Het onderzoek doet vermoeden dat Maddie McCann dood is”, zeggen speurders nu.