"Ben je ingeënt, dan blijf je gezond", zo staat op de deur van een dokterskabinet in Hamburg. Twee weken geleden overleed in Berlijn een baby aan de mazelen.
Volledig scherm
"Ben je ingeënt, dan blijf je gezond", zo staat op de deur van een dokterskabinet in Hamburg. Twee weken geleden overleed in Berlijn een baby aan de mazelen. © AFP

Ouders in Berlijn moeten baby's thuis houden wegens mazelen

Artsen hebben inwoners van Berlijn dringend geadviseerd baby's thuis te houden, omdat de kinderen anders een groot risico lopen besmet te raken met mazelen. Volgens het verbond van kinder- en jeugdartsen is er een kans dat besmette kinderen een chronische hersenvliesontsteking oplopen, aldus de ARD.

 1. Jonge mama woedend op tegenstanders vaccinatie: "Mijn zoon Griffin heeft misschien de mazelen en dat is jullie schuld"
  VACCINATIE

  Jonge mama woedend op tegenstan­ders vaccinatie: "Mijn zoon Griffin heeft misschien de mazelen en dat is jullie schuld"

  De VS kampt met de grootste uitbraak van de mazelen sinds de laatste twintig jaar. Vaccinatie tegen de kinderziekte is er niet zo ingeburgerd als bij ons. Een Canadese moeder, wier babyzoontje mogelijk ook besmet geraakte, is woedend op de tegenstanders van vaccinatie. "Als je ervoor kiest jezelf of je kind niet te vaccineren, dan neem ik je dat kwalijk." En als er iemand op deze aardbol hiertegen mag fulmineren, dan wel Jennifer Hibben-White. Dat zal je beamen als je haar hartverscheurende verhaal leest.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den