De nieuwe, angstaanjagende Momo Challenge verspreidt zich razendsnel via de berichtendienst Whatsapp.
Volledig scherm
De nieuwe, angstaanjagende Momo Challenge verspreidt zich razendsnel via de berichtendienst Whatsapp. © Youtube

Ouders en hulpdiensten maken zich zorgen om nieuwe, angstaanjagende internethype Momo na zelfmoord 12-jarig Argentijns meisje

Momo. Dat is de naam van een nieuwe, angstaanjagende challenge die zich verspreidt via de berichtendienst Whatsapp. Het spel richt zich tot tieners en wordt ook wel de opvolger van de ‘Blue Whale Challenge’ genoemd, de internethype die leidde tot de dood van meer dan 100 tieners over de hele wereld. De dood van één Argentijns meisje wordt al gelinkt aan het huiveringwekkende 'spel' Momo.

37 reacties

 • Cynthia Tabani

  4 jaar geleden
  Mijn dochter zit in het 4e leerjaar in Assebroek Brugge en moest van 2 klasgenoten thuis iets opzoeken toen mijn dochter zei dat het MOMO was begon mijn moederhart te panikeren!!! Het zijn kinderen waarom hun de. Dood in jagen waarom vind de politie hem/haar niet..
 • Asmir Murselovic

  4 jaar geleden
  Momo is echt
 • Line B

  4 jaar geleden
  Seriemoordenaars moeten dus ook hun luie zetel niet meer uit... enkel nog instructies via internet.....
 • Sandra Van Heyste

  4 jaar geleden
  Wat is dit weer voor een broodje aap?
 • Ralph Camberlin

  4 jaar geleden
  Al die stralingen van allerhande apparaten doen ons brein niet veel goed precies.
 1. Bedenker van gevaarlijke internethype 'Blue Whale': "De slachtoffers zijn biologisch afval, ik zuiver de maatschappij"

  Bedenker van gevaarlij­ke internethy­pe 'Blue Whale': "De slachtof­fers zijn biologisch afval, ik zuiver de maatschap­pij"

  "De slachtoffers zijn biologisch afval. Ze waren blij dat ze konden sterven, ik zuiver de maatschappij." Met die gestoorde uitleg tracht de Russische bedenker van de gevaarlijke internethype Blue Whale Challenge nu zijn daden goed te praten. Philipp Budeikin wordt ervan verdacht zestien meisjes aangezet te hebben tot zelfmoord. Zes dagen geleden waarschuwden het federaal parket en Child Focus nog voor de risico's van het 'spelletje': ook bij ons deden immers al achttien tieners mee of hadden ze minstens plannen in die richting.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.