AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Oude vriend van Poetin geruild voor 215 Oekraïense krijgsgevangenen: wie is Victor Medvedtsjoek, de ‘jachttrofee’ van Zelensky?

In Oekraïens uniform, handboeien aan, het grijze haar in de war en een wat angstige blik in de ogen. Zo ging Victor Medvedtsjoek - een pro-Kremlin politicus die nauwe banden heeft met Poetin - (67) in april de wereld rond. Die angstige blik is heel begrijpelijk, want in tijden van oorlog weet je nooit wat je te wachten staat, zeker wanneer je het ‘etiket’ verrader opgekleefd kreeg. In zijn geval bleek het wel mee te vallen: hij werd tijdens een grootschalige ‘gevangenenruil’ overgebracht naar het Kremlin, dat bevestigt Reuters. Wie is Victor Medvedtsjoek, de steenrijke vader van Poetins petekind die als pasmunt ingezet kon worden?

17 reacties

 • Eric De Baeremaeker

  4 dagen geleden
  Dat het westen nu maar al hun wapens leveren aan Oekraïne, want ze zullen ze toch nooit gebruiken .
 • Eric De Baeremaeker

  4 dagen geleden
  Hij heeft alles over voor zijn vriendjes en hun zonen . Die zullen niet opgeroepen worden. De politie die de betogers oppakken zijn beter uitgerust dan zijn soldaten en dat zegt genoeg . Onderdrukking troef .
 • karin verwimp

  4 dagen geleden
  En wedden dat die een PAK beter behandeld geweest is dan die krijgsgevangenen?
 • marnick dedier

  5 maanden geleden
  Poetin heeft geen vrienden , zelfs geen familie, het zijn voor hem " dingen " die je gebruikt en verbruikt en weggooit als je ze niet meer nodig hebt , of als ze je in de weg staan, of gewoon uit de weg ruimen voor je plezier want hij kan niet meer op safari gaan
 • Peter Van Cleemput

  5 maanden geleden
  Wat zijn misdaden ook zijn, behandel deze persoon op een menselijke manier, op een manier een democratie waardig.
 1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.
 2. Poetin bemoeit zich steeds meer met strategie voor oorlog in Oekraïne, viceminister van Defensie moet opkrassen

  Poetin bemoeit zich steeds meer met strategie voor oorlog in Oekraïne, viceminis­ter van Defensie moet opkrassen

  De Russische president Vladimir Poetin bemoeit zich steeds nadrukkelijker met de militaire strategie voor de oorlog in Oekraïne. Dat hebben Amerikaanse overheidsfunctionarissen gezegd aan ‘The New York Times’. Zo zou Poetin onlangs nog verzoeken om troepen terug te trekken uit de Zuid-Oekraïense stad Cherson hebben afgewezen. Zeven maanden na de start van de invasie van Oekraïne moet nu ook de Russische viceminister van Defensie Dmitri Boelgakov opkrassen.
 1. Generaal Aleksander Dvornikov: de ‘held van Rusland’ die Poetin een trofee moet bezorgen (liefst tegen 9 mei)

  Generaal Aleksander Dvornikov: de ‘held van Rusland’ die Poetin een trofee moet bezorgen (liefst tegen 9 mei)

  De Russische president Poetin heeft Aleksander Dvornikov (60) aangesteld tot nieuwe bevelhebber van de Russische troepen in Oekraïne. De generaal voerde eerder al het Russische leger aan in Syrië en kreeg daarvoor het ereteken ‘held van de Russische federatie’. Dvornikov moet Poetin een trofee bezorgen door de Donbas-regio te veroveren. Liefst tegen 9 mei, de dag dat Rusland de overwinning op de nazi’s herdenkt.