Claude Guéant en Nicolas Sarkozy in 2011.
Volledig scherm
Claude Guéant en Nicolas Sarkozy in 2011. © ap

Oud-vertrouweling Sarkozy krijgt celstraf voor fraude

De voormalige stafchef van de Franse oud-president Nicolas Sarkozy, Claude Guéant, is veroordeeld tot een jaar celstraf voor fraude, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Hij en vier andere oud-medewerkers en bevriende adviseurs van Sarkozy stonden voor de Franse rechter in een zaak rond vriendjespolitiek en fraude met overheidsgeld. Drie van hen kregen voorwaardelijke celstraffen en boetes, één verdachte is vrijgesproken.

 1. Tweehonderd lichamen gevonden in kelder van ingestorte woonblok in Oekraïense havenstad Marioepol
  1

  Tweehon­derd lichamen gevonden in kelder van ingestorte woonblok in Oekraïense havenstad Marioepol

  Arbeiders hebben in het puin van een ingestorte woonblok in de havenstad Marioepol tweehonderd lichamen gevonden. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Associated Press. Ze waren volgens de Oekraïense autoriteiten aan het vergaan en verspreidden een enorme stank in de buurt. De plaatselijke bevolking weigerde de lichamen weg te halen en Russische soldaten zouden de plek verlaten hebben.
 2. “Islamitische Staat beraamde aanslag op George W. Bush in Texas”

  “Islamiti­sche Staat beraamde aanslag op George W. Bush in Texas”

  Een vermoedelijke aanhanger van Islamitische Staat wilde ex-president George W. Bush om het leven brengen. Dat bericht Forbes nadat het inzage kreeg in een FBI-aanvraag voor een huiszoekingsbevel. De man reisde in november al naar Bush’ thuisstad Dallas in Texas om er videobeelden te maken in de omgeving van de woning van de Republikein. Hij rekruteerde ook medeplichtigen die hij via Mexico het land wilde binnensmokkelen.