Genaro Garcia Luna als Mexicaans minister van Openbare Veiligheid, foto uit 2011.
Volledig scherm
Genaro Garcia Luna als Mexicaans minister van Openbare Veiligheid, foto uit 2011. © AP

Oud-veiligheidsminister Mexico zelf opgepakt in VS, ontving koffers met miljoenen dollars van El Chapo

De Amerikaanse autoriteiten hebben de voormalige Mexicaanse minister van Openbare Veiligheid opgepakt. Genaro Garcia Luna zou de criminele organisatie van drugsbaron Joaquín 'El Chapo' Guzmán hebben geholpen en daar miljoenen dollars aan steekpenningen voor hebben ontvangen.

2 reacties

 • frans Venloo

  2 jaar geleden
  Gerld doet de beer dansen en de ogen sluiten
 • Filip Vanlaeken

  2 jaar geleden
  Eerder deze week vroed de regering van Mexico aan de US on toch maar niet de kartel als terroristen te bestempelen ende bestrijden, nu weten we waarom. Nog corrupter dan UGent daar.
 1. Vrouw El Chapo overweegt deelname aan omstreden realityshow waaraan ook zoon meedoet van ‘Godmother’ met ruim 200 moorden op haar actief

  Vrouw El Chapo overweegt deelname aan omstreden reality­show waaraan ook zoon meedoet van ‘Godmother’ met ruim 200 moorden op haar actief

  De kans is reëel dat de echtgenote van de El Chapo binnenkort te zien zal zijn in ‘Cartel Crew’, een Amerikaanse realityreeks die het doen en laten van familieleden van drugsbaronnen volgt. Emma Coronel Aispuro zou al kunnen opduiken in het tweede seizoen. Maar ook de zoon van een Colombiaanse ‘Godmother’ met ruim 200 moorden op haar geweten doet mee. Een vrij ‘explosieve cast’ dus.
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.