John Bolton in 2018 als toenmalig Nationaal Veiligheidsadviseur van Donald Trump.
Volledig scherm
John Bolton in 2018 als toenmalig Nationaal Veiligheidsadviseur van Donald Trump. © REUTERS

Oud-veiligheidsadviseur VS vreest voor taliban-scenario in Pakistan, een nucleaire macht met 150 kernwapens

De machtsovername door de taliban in Afghanistan verhoogt de dreiging dat terroristen de macht grijpen in buurland Pakistan, verklaarde Donald Trumps aan de kant geschoven Nationaal Veiligheidsadviseur John Bolton in een radio-interview. “Dit zou dan betekenen dat 150 nucleaire wapens in handen komen van terroristen. Een zware bedreiging voor de VS en bondgenoten.”

15 reacties

 • Andy Vande Reyd

  12 maanden geleden
  Dit is gewoon het zoveelste machtspelletje... Ze gaan hoe dan ook invallen in Afghanistan, die grondstoffen (Lithium), daar gaat de werkelijke strijd over. En Biden is dé geschikte man om die waanzin te doen starten.
 • Andy piat

  12 maanden geleden
  en rusland deed in stilte verder,word vervolgd zie wit-rusland
 • lieve vanderstraeten

  12 maanden geleden
  Stop dan met zo landen te bevoorraden van wapens!
 • Gino Denil

  12 maanden geleden
  Terecht dat geen enkel land moet optreden als de politiemacht van de wereld. Maar een staat als IS die alle niet soennitische gelovigen in de wereld wil uitroeien wil je toch geen kernwapens gunnen.
 • Tamsin Andersen

  12 maanden geleden
  Ik denk dat we best een nieuwe bondgenoot kiezen. China misschien ? Dat wordt de volgende sterkste wereldmacht met een kordate wereldleider.
 1. Oekraïners brengen kaartjes in omloop met uitgebreide handleiding over hoe Russen kunnen deserteren

  Oekraïners brengen kaartjes in omloop met uitgebrei­de handlei­ding over hoe Russen kunnen deserteren

  Eerder deze week deed de Oekraïense president Volodymyr Zelensky al een oproep aan Russische burgers om zich te verzetten tegen de mobilisatie die woensdag door het Kremlin werd afgekondigd. “Protesteer! Vecht! Vlucht! Of geef je over aan het Oekraïense leger”, klonk het onder meer in zijn toespraak. Voor die laatste optie hebben Oekraïners de afgelopen dagen een opmerkelijk middel ingezet. Zo verspreiden ze kaartjes met een ‘handleiding’ voor Russen die de wapens willen neerleggen.