John Bolton in 2018 als toenmalig Nationaal Veiligheidsadviseur van Donald Trump.
Volledig scherm
John Bolton in 2018 als toenmalig Nationaal Veiligheidsadviseur van Donald Trump. © REUTERS

Oud-veiligheidsadviseur VS vreest voor taliban-scenario in Pakistan, een nucleaire macht met 150 kernwapens

De machtsovername door de taliban in Afghanistan verhoogt de dreiging dat terroristen de macht grijpen in buurland Pakistan, verklaarde Donald Trumps aan de kant geschoven Nationaal Veiligheidsadviseur John Bolton in een radio-interview. “Dit zou dan betekenen dat 150 nucleaire wapens in handen komen van terroristen. Een zware bedreiging voor de VS en bondgenoten.”

15 reacties

 • Andy Vande Reyd

  3 weken geleden
  Dit is gewoon het zoveelste machtspelletje... Ze gaan hoe dan ook invallen in Afghanistan, die grondstoffen (Lithium), daar gaat de werkelijke strijd over. En Biden is dé geschikte man om die waanzin te doen starten.
 • Andy piat

  3 weken geleden
  en rusland deed in stilte verder,word vervolgd zie wit-rusland
 • lieve vanderstraeten

  3 weken geleden
  Stop dan met zo landen te bevoorraden van wapens!
 • Gino Denil

  3 weken geleden
  Terecht dat geen enkel land moet optreden als de politiemacht van de wereld. Maar een staat als IS die alle niet soennitische gelovigen in de wereld wil uitroeien wil je toch geen kernwapens gunnen.
 • Tamsin Andersen

  3 weken geleden
  Ik denk dat we best een nieuwe bondgenoot kiezen. China misschien ? Dat wordt de volgende sterkste wereldmacht met een kordate wereldleider.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. China voert in het geheim test met hypersonische raket uit en verrast daarmee VS

  China voert in het geheim test met hypersoni­sche raket uit en verrast daarmee VS

  China heeft een test uitgevoerd met een hypersonische raket die nieuwe mogelijkheden biedt op nucleair gebied. Dat meldt zakenkrant de Financial Times op basis van ingewijden. Volgens het bericht heeft Peking de test in augustus in het geheim uitgevoerd. De raket zou in een baan rond de aarde hebben gevlogen, voordat het naar zijn doel afdaalde. Volgens bronnen landde de raket uiteindelijk op 32 kilometer afstand van dit doel.
 3. Sleutelfiguur van regime Maduro uitgeleverd aan VS, regering schort dialoog met oppositie op
  VENEZUELA

  Sleutelfi­guur van regime Maduro uitgele­verd aan VS, regering schort dialoog met oppositie op

  Alex Naín Saab Morán, een Colombiaanse zakenman die een sleutelfiguur zou zijn in de financiering van het regime van de Venezolaanse leider Nicolás Maduro, is zaterdag uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat meldt zijn juridische team aan het Franse persbureau AFP. Volgens zijn advocaat zou Saab inmiddels in het vliegtuig onderweg naar de VS zitten. De Venezolaanse regering stelt dat de VS Saab hebben ontvoerd en schort de dialoog met de oppositie op.