AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Oud-speechschrijver vreest dat Poetin vandaag weer dreigt met kernwapens: “Hij zal zich voordoen als een ‘absolutely crazy guy’”

“Poetin zal zich voordoen als een ‘absolutely crazy guy’.” Als een gek. Dat voorspelt Abbas Gallyamov, zijn voormalig speechschrijver. Wat dat betekent, moet straks blijken uit Poetins toespraak. “Gaat hij voor een oorlogsverklaring? Dat is mogelijk”, zegt professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen).

27 reacties

 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Oekraïne was eerst een onafhankelijk rijk met Kiev als hoofdstad en Rusland als een soort provincie. Later, begin 20e eeuw, werd het een onafhankelijk land. In 1921 werd het overlopen door het Rode Leger van Rusland en 1922 ingelijfd bij Rusland. Het maakte dus deel uit van Rusland, oswald billiet, omdat het bezet werd door Rusland. Net zoals Polen, Roemenië, Oost-Duitsland, Hongarije, Tsjecho-Slowakije, de Baltische staten en Albanië na WOII ongevraagd ingelijfd werden bij de Sovjet-Unie.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Hij heeft blijkbaar ook opgemerkt dat er met de toename van extreem rechtse en neonazi bewegingen een verrechtsing is in West-Europa. Maar dat zijn juist deze die dwepen met Poetin. Hij moet ons niet ongevraagd van zijn aanhangers komen bevrijden. Dat is een intern probleem dat we zelf wel zullen oplossen.
 • erik ramaekers

  2 maanden geleden
  Als er een atoombom op Europa valt gaan de Amerikanen zich er niet mee bemoeien.Ik zie Rusland en de USA met daartussen de resten van wat ooit Europa was.
 • Marcus Vadis

  2 maanden geleden
  Niet dus, de parades in Rusland zijn altijd indrukwekkend, de resultaten van de conventionele strijdkrachten zijn dat alleszins niet. Dreigen met atoomwapens kunnen ze goed, maar ze vergeten dat elke zulke aanval wordt beantwoord. Voordeel voor het westen is dat als Moskou en St Petersburg plat leggen het belangrijkste weg is.
 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  Dat is dat het land dat de Nazi's terugdrong tot Berlijn en de oorlog eindigde samen met de geallieerden. Vandaag kunnen zij elkaar gewoon vernietigen. Ukraïne was ooit een deel van de USSR. Vandaar die reflex van Putin wanneer de Navo zich ging moeien.. Wij deden precies hetzelfde destijds wanneer de DDR nog bestond.
 1. Na vijf maanden een spoor naar vermiste Natacha de Crombrugghe in Peru? “Politie doorzoekt huis waar ze enkele uren voor verdwijning gefeest zou hebben”

  Na vijf maanden een spoor naar vermiste Natacha de Crombrugg­he in Peru? “Politie doorzoekt huis waar ze enkele uren voor verdwij­ning gefeest zou hebben”

  Er is mogelijk een spoor in de verdwijningszaak van Natacha de Crombrugghe in Peru. De politie gaat een huis doorzoeken waar onze landgenote enkele uren voor haar verdwijning nog gefeest zou hebben. Volgens verschillende getuigen zou haar lichaam zich daar kunnen bevinden, meldt de Peruviaanse pers. Er zal onder meer getest worden op verborgen bloedsporen. Natacha is inmiddels ruim vijf maanden spoorloos.
 2. Bijna 70 jaar na gruwelijke lynchpartij op 14-jarige jongen aanhoudingsbevel gevonden in kelder: familie wil dat vrouw alsnog opgepakt wordt

  Bijna 70 jaar na gruwelijke lynchpar­tij op 14-jarige jongen aanhou­dings­be­vel gevonden in kelder: familie wil dat vrouw alsnog opgepakt wordt

  Speurders die in de kelder van een gerechtsgebouw in de Amerikaanse staat Mississippi op zoek waren naar nieuw bewijsmateriaal in de zaak rond een gruwelijke lynchpartij op een 14-jarige zwarte jongen in 1955, hebben een niet-uitgevoerd aanhoudingsbevel gevonden. Familie van de vermoorde Emmett Till wil dat de witte vrouw voor wie het werd uitgeschreven, alsnog wordt opgepakt én aangeklaagd. Want Carolyn Bryant Donham zou nog in leven zijn.