Oud-president George W. Bush omschrijft 9/11 als dag van “gemengde gevoelens”

De voormalige Amerikaanse president George W. Bush heeft 11 september 2001 op een herdenking in Shanksville in Pennsylvania omschreven als een dag van "gemengde gevoelens". Bush had het onder meer over afschuw "over de omvang van de verwoesting" en "de brutaliteit van het kwaad", maar tegelijkertijd was er "dankbaarheid" en "ontzag" onder de Amerikanen vanwege de heldhaftigheid van de hulpdiensten, het leger en de spontane golf van solidariteit. "We waren trots op ons gewonde land", sprak Bush, die op het moment van de aanslagen Amerikaans president was.

  1. Zat Nederlander onterecht in de cel voor moord? Na jarenlang zwijgen wordt naam van Belg geroepen in rechtszaal: “Dit kan je niet verzinnen”

    Zat Nederlan­der onterecht in de cel voor moord? Na jarenlang zwijgen wordt naam van Belg geroepen in rechtszaal: “Dit kan je niet verzinnen”

    Onverwachte wending in een moordzaak in Nederland: tijdens de rechtszaak in hoger beroep rond de moord op Sven Prins (30), werd plots een naam geroepen van een mogelijk nieuwe verdachte. Het zou gaan om een man uit België. Dat meldt 1Limburg. Het Nederlandse gerecht bekijkt of de man iets te maken had met de fatale schietpartij in 2015. Drie mannen werden al veroordeeld voor de moord - één van hen mogelijk onterecht, zo blijkt nu. “Dit is zo’n bijzondere samenloop van omstandigheden. Dat is gewoon filmmateriaal.”