Een referendum zou volgens de oud-premier geen herhaling zijn van de eerste volksraadpleging uit 2016, omdat toen nog niet bekend was wat de toekomst zou brengen.
Volledig scherm
Een referendum zou volgens de oud-premier geen herhaling zijn van de eerste volksraadpleging uit 2016, omdat toen nog niet bekend was wat de toekomst zou brengen. © AFP

Oud-premier Tony Blair pleit voor nieuw referendum rond brexit

BrexitDe Britse oud-premier Tony Blair wil dat zijn landgenoten zich op termijn nogmaals mogen uitspreken over de brexit. Hij noemde het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie "een fout die de hedendaagse wereld niet begrijpt en toekomstige generaties niet zullen vergeven".

23 reacties

 • Geert Landsman

  5 jaar geleden
  UK wordt 3e wereldland.
 • Pete Schoonhuys

  5 jaar geleden
  Grappig dat er nier nog betweters zijn die weten dat de Britten er beter vanaf gaan zijn met de Brexit, tegen gerenommeerde economen in. Ondertussen weten de Britten ook wel dat ze in de zak zijn gezet door Boris en Nigel, de wens van het volk is dus nu 'geen Brexit'.
 • Peter Hegge

  5 jaar geleden
  Wat kost ons de brand wat Blair heeft aangestoken in het M-O.
 • Frans Peeters

  5 jaar geleden
  Alles is goed als de Brexit maar ongedaan geraakt en het bij het EU gedrogt kan blijven.
 • Hans Hoppe

  5 jaar geleden
  Typische voor de Eurofiele graaiers. Stemmingen en kiezingen laten herhalen tot ze hun zin krijgen en hun graaierspostje veilig hebben gesteld. Kijk maar naar het verdrag van Lisabon dat ook vele malen is voorgelegd in bepaalde landen. Ik hoop dat deze Blair, de man van de Iraakse massavernietigingswapens, geen gelijk haalt. Het gaat in het Verinigd Konikrijk fantastisch. Men moet dat wel ter plaatse gaan bekijken want de Eurofiele pers wil dat niet weten.
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  4

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.