Oud-politicus op Russische tv: "Oorlog in Oekraïne bedreigt voortbestaan ​​van het land”

Volgens Boris Nadezjdin is het risico op ontbinding van de Russische Federatie enorm toegenomen sinds de start van de ‘speciale militaire operatie’. Deze opmerkelijke uitspraak heeft het voormalig lid van de Doema (het Russische parlement) gedaan in een talkshow van tv-zender NTV, die dicht bij het Kremlin aanleunt.

42 reacties

 • Ludo Van Damme

  2 maanden geleden
  Poetin zoekt een elegante manier om zonder gezichtsverlies onderuit te komen van de oorlog, dat is nu wel duidelijk, want niet alleen Oekraïne maar ook Rusland lijdt en er komen meer en meer kritische stemmen tegenover de oorlog in Rusland.
 • Jan Vannuffelen

  2 maanden geleden
  edwig Impen, dus jij wil dat Oekraïne vrijwillig zomaar een stuk van zijn land afgeeft aan Poetin. Oekraïne moet juist niks, dat is een soeverein land dat zelf zijn beslissingen neemt.
 • Jan Mertens

  2 maanden geleden
  Hier valt een mooie complottheorie uit te distilleren. Rusland werd aangezet tot deze oorlog, maar zal door onmacht fouten maken en uiteenvallen. Wie heeft hier baat bij? Hebben ze de oorlog aangestuurd en dan tegengehouden, omdat ze dat door hun militaire overmacht kunnen? Europa ziet af: mooie collateral damage. Is dit een mooi schaakspel van zij die hun macht willen behouden en uitbreiden? Je moet al een cowboy zijn om zulk idee door te voeren.
 • Daniel Coomans

  2 maanden geleden
  Zou jij zomaar bv. Antwerpen en zijn haven definitief afstaan, mocht Nederland dat plots inlijven? De rijkste regio van "ons" land !
 • edwig Impen

  2 maanden geleden
  Bakzeil halen door de Krim en de veroverde gebieden af te staan , zoveel gezichtsverlies zal Rusland lees Poetin, nooit toestaan. En Oekraïne zou zich ook beter wat soepeler gedragen en onderhandelingen proberen opstarten.
 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 2. REPORTAGE. Bij Russen in Oekraïne die vechten tegen... de Russen: “Ik kon het niet langer aanzien”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Bij Russen in Oekraïne die vechten tegen... de Russen: “Ik kon het niet langer aanzien”

  In het oosten van Oekraïne krijgen de troepen van Zelensky steun uit onverwachte hoek. Honderden Russische soldaten die het regime van Poetin de rug toekeren, strijden er tegen hun eigen landgenoten. HLN-reporter ter plaatse Arnaud De Decker kroop in de koffer van een legerjeep en volgde een dag lang het Vrijheid voor Rusland-legioen aan de oostelijke frontlinie. “Laden! Schiet! Zoek dekking!” Het relaas van strijders die niet zullen stoppen voor het Kremlin een nieuwe baas heeft. “Als ik ooit terugkeer naar Rusland, zal het zijn met een wapen in mijn hand.”
 3. Scholz: “Nucleaire dreiging Rusland is afgenomen dankzij internationale druk op president Poetin”

  Scholz: “Nucleaire dreiging Rusland is afgenomen dankzij internatio­na­le druk op president Poetin”

  Het risico dat Rusland kernwapens inzet in de oorlog in Oekraïne is afgenomen dankzij de internationale druk op president Vladimir Poetin. Dat zegt de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in een vandaag gepubliceerd interview met de Duitse Funke-mediagroep. “Eén ding is voorlopig veranderd: Rusland is gestopt met het dreigen met kernwapens. Als reactie op het feit dat de internationale gemeenschap een rode lijn heeft getrokken.”