Archiefbeeld. De Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger tijdens het New Economy Forum in Peking, China. (21/11/2019).
Volledig scherm
Archiefbeeld. De Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger tijdens het New Economy Forum in Peking, China. (21/11/2019). © REUTERS

Oud-minister Kissinger: spanningen tussen VS - China zijn grootste probleem voor hele wereld

De Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger (97) maakt zich grote zorgen over de slechte verhoudingen tussen Washington en Peking. De spanningen tussen de twee grootmachten bedreigen volgens Kissinger de hele planeet, zei hij vrijdag.

2 reacties

 • Walter WOUTERS

  2 jaar geleden
  WO III tegen China wordt voorbereidt op de volgende G7 top....
 • M Veo

  2 jaar geleden
  Dat heeft het westen zichzelf asngedaan door zaken te doen met communistisch China waar andere regels gelden. De westerse bedrijven zijn naar China getrokken voor hun (goedkope) productie onder de voorwaarden van China, uit expansiezucht voor meer winst. Daarmee heeft het westen zich in eigen voet geschoten , en is China gaan expanderen tot een grootmacht die de westerse waarden aan haar laars lapt. Volledig isoleren is de enige oplossing , maar dan zullen alle westerse bedrijven daar verdwijnen
 1. Gevluchte Amerikaanse diplomate na 3,5 jaar veroordeeld voor dodelijk ongeluk in Groot-Brittannië: “Ze is een lafaard”

  Gevluchte Amerikaan­se diplomate na 3,5 jaar veroor­deeld voor dodelijk ongeluk in Groot-Brittannië: “Ze is een lafaard”

  De Amerikaanse diplomate Anne Sacoolas is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van acht maanden voor het doodrijden van de 19-jarige motorrijder Harry Dunn in 2019 in Groot-Brittannië. Het ongeval veroorzaakte grote ophef en zette de relatie tussen Washington en Londen danig onder druk. Sacoolas beriep zich na het ongeval namelijk op diplomatieke onschendbaarheid en vertrok prompt met man en gezin naar haar thuisland.