Marioepol.
Volledig scherm
PREMIUM
Marioepol. © REUTERS

Oud-kolonel Housen: “Wanneer Marioepol écht valt, is dat een dubbele overwinning voor de Russen”

Rusland is met het langverwachte offensief in het oosten van het land begonnen. Dat heeft de Oekraïense president Zelensky maandagavond gezegd. Ook oud-kolonel Roger Housen verwacht dat de aanvallen in het oosten de komende dagen in alle hevigheid zullen losbarsten. Ondertussen wordt in Marioepol gevochten tot de laatste snik.

99 reacties

 • Eddy DESMET

  2 maanden geleden
  Eén zaak staat vast : de Russen zijn volstrekt onbetrouwbaar. Gelukkig is er de NAVO om het hoofd te bieden aan de Russische agressor. Binnenkort komen Finland en Zweden er hopelijk bij. Dat vormt een nog sterkere buffer tegen een genadeloze, onbeschofte en niet te vertrouwen Rusland.
 • Georges Dubois

  2 maanden geleden
  Het is nu wel duidelijk welk deel voor de Russen het belangrijkst is: Het Donbas bekken met hun enorme kolen en gas voorraden met aansluitend de havens naar het zuiden toe. Kiev en de rest zullen ze opgeven. De VS waren ook maar bezorgd dat de Iraakse olievelden niet ten prooi van een andere grootmacht zouden vallen, de geschiedenis herhaalt zich! Voor mij was dat al duidelijk in 2014.
 • Pieter Janssens

  2 maanden geleden
  Hoe dan ook zullen de Russen winnen. Dat stond reeds vast voor de oorlog.
 • Azaire Vanhoutte

  2 maanden geleden
  Europa mag dan ook niet de wederopbouw van Oekraïne betalen met belastinggeld van de burgers het zijn de rijke russen die daarvoor moeten instaan en betalen ,wat als men na jaren terug bij de russen willen die hebben toch meer grondstoffen dan de NAVO landen te samen leg maar eens de wereldkaart op tafel en kijk maar goed wat de Europese(eureca) grenzen zijn of zie je daar soms america ook opstaan maar ja wat wil je met al die geldzuchtige mensen aan de top die niet eens weten wat arbeid
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Er zijn er hier die het blijkbaar jammer vinden dat de geallieerden ons van de nazi's verlost hebben. Sommige acties van de geallieerden zijn voor kritiek vatbaar. Zeker de atoombommen. Maar die kwamen er wel nadat Duitsland volop de burgers van Londen bombardeerde en genocides pleegde op de bevolkingen in de veroverde gebieden in het Oosten. Net als Japan in China en andere veroverde gebieden. Overigens begonnen de Duitsers en Japanners die oorlog.