Voormalig politieagent J. Alexander Kueng.
Volledig scherm
Voormalig politieagent J. Alexander Kueng. © via REUTERS

Oud-agent veroordeeld voor medeplichtigheid bij dood op George Floyd

De Amerikaanse oud-agent J. Alexander Kueng is veroordeeld tot nog eens 3,5 jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de dood van George Floyd in mei 2020. De zwarte man stierf toen hij de knie van een andere agent tegen zijn nek gedrukt kreeg. Kueng pleitte in oktober schuldig aan medeplichtigheid bij doodslag.

 1. Verontwaardiging in Verenigde Staten nadat agent ongewapende zwarte jongeman (20) in eigen woning doodschiet

  Verontwaar­di­ging in Verenigde Staten nadat agent ongewapen­de zwarte jongeman (20) in eigen woning doodschiet

  Beelden waarop te zien is hoe een agent een ongewapende zwarte twintiger neerschiet in zijn eigen woning doen heel wat stof opwaaien in de Verenigde Staten. De 20-jarige Donovan Lewis overleed afgelopen dinsdag nadat hij werd neergeschoten in zijn woning in de stad Columbus, gelegen in de staat Ohio. De jongeman lag in zijn bed toen de politie plots kwam binnengestormd. De 30-jarige agent Ricky Anderson schoot Lewis onmiddellijk neer.
 2. De Amerikaanse ‘doomsday’-luchtmachtbasis in Montana, “altijd paraat om krachtigste wapensysteem in menselijk bestaan in ​​te zetten”

  De Amerikaan­se ‘doomsday’-luchtmacht­ba­sis in Montana, “altijd paraat om krachtig­ste wapensys­teem in menselijk bestaan in ​​te zetten”

  De Chinese spionageballon heeft het mogelijk onder meer gemunt op de Malmstrom-vliegbasis van het Amerikaanse leger in Montana, bijgenaamd ‘doomsday’-basis. Daar liggen genoeg kernwapens om de hele planeet te verwoesten, vandaar de verwijzing naar het einde der tijden. De missie van Malmstrom is om “de meest dominante nucleaire macht ter wereld te zijn”.
 3. Poetin woedend op Duitsland om levering tanks: “Opnieuw willen Hitlers opvolgers met Rusland op Oekraïens grondgebied vechten”
  Play
  UPDATE
  123

  Poetin woedend op Duitsland om levering tanks: “Opnieuw willen Hitlers opvolgers met Rusland op Oekraïens grondge­bied vechten”

  Poetin heeft het Westen gewaarschuwd dat ze Rusland niet kunnen verslaan en haalde in het bijzonder uit naar Duitsland: “Rusland wordt opnieuw bedreigd door Duitse tanks, met kruizen aan boord”. Dat zei de Russische president tijdens een toespraak ter ere van de herdenking van de slag om Stalingrad waarbij de Sovjet-Unie het leger van nazi-Duitsland versloeg. Hij trok er duidelijk een parallel tussen de oorlog tegen Hitler en de Russische militaire campagne in Oekraïne.