Steve Bannon, de ex-adviseur van Donald Trump.
Volledig scherm
Steve Bannon, de ex-adviseur van Donald Trump. © REUTERS

Oud-adviseur van Donald Trump, Steve Bannon, veroordeeld tot vier maanden cel

Steve Bannon, ruim een half jaar een invloedrijke adviseur van Donald Trump in het Witte Huis, is vandaag veroordeeld tot vier maanden cel voor zijn weigering om mee te werken aan de parlementaire onderzoekscommissie naar de bestorming van het Capitool in januari vorig jaar.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Oud-staflid Witte Huis getuigt vernietigend voor onderzoekscommissie: “Trump wilde meedoen aan bestorming Capitool”
  PREMIUM

  Oud-staf­lid Witte Huis getuigt vernieti­gend voor onderzoeks­com­mis­sie: “Trump wilde meedoen aan bestorming Capitool”

  Wilde voormalig president Donald Trump de macht behouden en was hij bereid tot een staatsgreep? Voormalig stafmedewerkster Cassidy Hutchinson getuigde dinsdag vernietigend voor de onderzoekscommissie. “Een razende Trump wilde het stuur overnemen van zijn chauffeur omdat de veiligheidsdiensten weigerden hem naar het Capitool te brengen”, vertelde ze.
 3. FBI valt strandhuis van Amerikaanse president Joe Biden binnen, maar vindt geen geheime documenten
  UPDATE

  FBI valt strandhuis van Amerikaan­se president Joe Biden binnen, maar vindt geen geheime documenten

  Bij het doorzoeken van een vakantiewoning van de Amerikaanse president Joe Biden zijn geen documenten gevonden die als ‘geheim’ zijn gemarkeerd, zegt zijn advocaat. De Amerikaanse autoriteiten hadden de strandwoning van Biden in Rehoboth Beach in de staat Delaware doorzocht. De huiszoeking kaderde in het onderzoek naar de manier waarop Biden als senator en vicepresident omging met vertrouwelijke documenten.
 4. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.