Don McGahn luistert terwijl president Donald Trump de media toespreekt in juni 2018.
Volledig scherm
Don McGahn luistert terwijl president Donald Trump de media toespreekt in juni 2018. © EPA

Oud-adviseur Trump moet van rechter alsnog getuigen over Mueller-rapport

Don McGahn, tot een jaar geleden nog een belangrijke juridisch adviseur van de Amerikaanse regering, moet alsnog getuigen voor een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over het rapport van de speciale aanklager Robert Mueller. Dat heeft een federale rechter besloten.

0 reacties

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Mueller vindt geen bewijzen van samenzwering tussen Trump en Russen, maar is “niet in staat” hem vrij te pleiten in belemmering onderzoek

  Mueller vindt geen bewijzen van samenzwe­ring tussen Trump en Russen, maar is “niet in staat” hem vrij te pleiten in belemme­ring onderzoek

  Hoewel Rusland heeft geprobeerd zich te bemoeien met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016, heeft speciale aanklager Robert Mueller geen samenzwering of coördinatie gevonden tussen Amerikanen en mensen uit de campagne van president Donald Trump en de Russen. Dat zei Justitieminister William Barr vandaag, net voor de publicatie van het 400 pagina's tellende rapport. Het onderzoek heeft wel tien “episodes” van mogelijke belemmering door Trump onderzocht, Mueller is naar eigen zeggen dan ook “niet in staat” Trump vrij te pleiten. De president blijkt ook verschillende pogingen te hebben ondernomen de speciale aanklager te ontslaan.