Don McGahn luistert terwijl president Donald Trump de media toespreekt in juni 2018.
Volledig scherm
Don McGahn luistert terwijl president Donald Trump de media toespreekt in juni 2018. © EPA

Oud-adviseur Trump moet van rechter alsnog getuigen over Mueller-rapport

Don McGahn, tot een jaar geleden nog een belangrijke juridisch adviseur van de Amerikaanse regering, moet alsnog getuigen voor een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over het rapport van de speciale aanklager Robert Mueller. Dat heeft een federale rechter besloten.

0 reacties

 1. Mueller vindt geen bewijzen van samenzwering tussen Trump en Russen, maar is “niet in staat” hem vrij te pleiten in belemmering onderzoek

  Mueller vindt geen bewijzen van samenzwe­ring tussen Trump en Russen, maar is “niet in staat” hem vrij te pleiten in belemme­ring onderzoek

  Hoewel Rusland heeft geprobeerd zich te bemoeien met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016, heeft speciale aanklager Robert Mueller geen samenzwering of coördinatie gevonden tussen Amerikanen en mensen uit de campagne van president Donald Trump en de Russen. Dat zei Justitieminister William Barr vandaag, net voor de publicatie van het 400 pagina's tellende rapport. Het onderzoek heeft wel tien “episodes” van mogelijke belemmering door Trump onderzocht, Mueller is naar eigen zeggen dan ook “niet in staat” Trump vrij te pleiten. De president blijkt ook verschillende pogingen te hebben ondernomen de speciale aanklager te ontslaan.
 1. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 1. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af

 2. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt