Oscar Pistorius, hier in 2016 tijdens het proces voor de moord op zijn vriendin.
Volledig scherm
Oscar Pistorius, hier in 2016 tijdens het proces voor de moord op zijn vriendin. © AP

Oscar Pistorius overgeplaatst voor aanvraag voorwaardelijke vrijlating

De Zuid-Afrikaanse paralympisch atleet Oscar Pistorius, die dertien jaar cel uitzit wegens moord op zijn vriendin, is overgebracht naar een gevangenis in het zuiden van het land in het kader van zijn aanvraag tot voorwaardelijke vrijlating. Dat heeft het gevangeniswezen van Zuid-Afrika maandag bekendgemaakt.

0 reacties

 1. Poetin op hoge hakken tijdens bezoek aan universiteit - Is het wel de echte?

  Poetin op hoge hakken tijdens bezoek aan universi­teit - Is het wel de echte?

  De Russische president Vladimir Poetin bracht woensdag een bezoek aan de Lomonosov-universiteit in Moskou. Op foto’s is duidelijk te zien dat hij hakken draagt en dat ging op sociale media niet onopgemerkt voorbij. Sommige twitteraars spotten ermee dat de man zo onzeker is over zijn lengte dat hij kiest voor hakken. Anderen vragen zich af of het hier geen kleinere dubbelganger van de Russische president betreft.
 2. Fiene Verstraete (17) over leven na amputatie: “Verlost van chronische pijn, na zes jaar. Ik geniet weer volop van kleine dingen, zoals een simpel bad”
  PREMIUM
  Ingelmunster

  Fiene Verstraete (17) over leven na amputatie: “Verlost van chronische pijn, na zes jaar. Ik geniet weer volop van kleine dingen, zoals een simpel bad”

  Vier maanden nadat artsen haar been amputeerden krijgt Fiene Verstraete (17) haar leven nu beetje bij beetje terug. Voor het eerst in zes jaar is de chronische pijn verdwenen, die ze opliep als gevolg van een verzwikte enkel tijdens de balletles. Via TikTok en Instagram deelt ze nu foto’s van haar strijd, om lotgenoten te steunen. “Ik wil het taboe rond amputatie en mentale problemen doorbreken”, vertelt ze. Meer verhalen uit West-Vlaanderen in de reeks ‘De 20 van 20', lees je hier.