Oscar Pistorius, hier in 2016 tijdens het proces voor de moord op zijn vriendin.
Volledig scherm
Oscar Pistorius, hier in 2016 tijdens het proces voor de moord op zijn vriendin. © AP

Oscar Pistorius overgeplaatst voor aanvraag voorwaardelijke vrijlating

De Zuid-Afrikaanse paralympisch atleet Oscar Pistorius, die dertien jaar cel uitzit wegens moord op zijn vriendin, is overgebracht naar een gevangenis in het zuiden van het land in het kader van zijn aanvraag tot voorwaardelijke vrijlating. Dat heeft het gevangeniswezen van Zuid-Afrika maandag bekendgemaakt.

0 reacties

 1. Fiene Verstraete (17) over leven na amputatie: “Verlost van chronische pijn, na zes jaar. Ik geniet weer volop van kleine dingen, zoals een simpel bad”
  PREMIUM
  Ingelmunster

  Fiene Verstraete (17) over leven na amputatie: “Verlost van chronische pijn, na zes jaar. Ik geniet weer volop van kleine dingen, zoals een simpel bad”

  Vier maanden nadat artsen haar been amputeerden krijgt Fiene Verstraete (17) haar leven nu beetje bij beetje terug. Voor het eerst in zes jaar is de chronische pijn verdwenen, die ze opliep als gevolg van een verzwikte enkel tijdens de balletles. Via TikTok en Instagram deelt ze nu foto’s van haar strijd, om lotgenoten te steunen. “Ik wil het taboe rond amputatie en mentale problemen doorbreken”, vertelt ze. Meer verhalen uit West-Vlaanderen in de reeks ‘De 20 van 20', lees je hier.
 2. Kennedy Jr. biedt excuses aan voor vergelijken vaccinatieplicht met onderduiken van Anne Frank

  Kennedy Jr. biedt excuses aan voor vergelij­ken vaccinatie­plicht met onderdui­ken van Anne Frank

  De Amerikaanse schrijver, milieuactivist en complotdenker Robert Kennedy Jr. heeft zich dinsdag op Twitter verontschuldigd voor controversiële opmerkingen die hij onlangs maakte over Anne Frank. Kennedy, een zoon van oud-minister van Justitie Robert F. Kennedy (‘RFK’) en een neef van president John F. Kennedy (‘JFK’), deed zijn uitlatingen tijdens een betoging tegen verplichte vaccinatie in Washington DC.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.