Een vrouw en haar hond zoeken beschutting in een schuilplaats.
Volledig scherm
Een vrouw en haar hond zoeken beschutting in een schuilplaats. © AP

Orkaan Fiona komt aan land in Puerto Rico, “catastrofale” overstromingen dreigen

Orkaan Fiona is aan land gekomen in Puerto Rico en dreigt dat Caribische gebied van de Verenigde Staten te teisteren met “catastrofale” overstromingen en modderstromen, meldt het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC). Het kwetsbare elektriciteitsnet van het Amerikaanse eiland met 3,3 miljoen inwoners is al uitgeschakeld.

 1. VS kondigen nieuwe militaire hulp van 2 miljard dollar aan voor Oekraïne, waaronder raketten met groter bereik

  VS kondigen nieuwe militaire hulp van 2 miljard dollar aan voor Oekraïne, waaronder raketten met groter bereik

  De Verenigde Staten hebben vrijdag nieuwe militaire hulp ter waarde van 2,2 miljard dollar (ruim 2 miljard euro) voor Oekraïne aangekondigd om het land te helpen in de strijd tegen de Russische invasie. De Amerikanen gaan onder meer raketten leveren met een groter bereik dan de raketten die tot nu toe al zijn gestuurd. De nieuwe langeafstandswapens, de Ground Launched Small Diameter Bombs (GLSDB), kunnen doelen raken tot op 150 kilometer. Dat is bijna dubbel het bereik van de eerder gestuurde HIMARS-raketten.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. Vorige week nog 53 graden, nu zorgt hevige regen voor overstromingen in Death Valley
  Play

  Vorige week nog 53 graden, nu zorgt hevige regen voor overstro­min­gen in Death Valley

  Death Valley, een van de warmste plekken ter wereld, is overstroomd. De naweeën van Orkaan Kay zorgden voor heel wat regen in het gebied, want ook de omliggende steden in de Amerikaanse staat Californië kampen met wateroverlast. Op bovenstaande beelden is te zien hoe een bruine waterval langs de flank van de berg naar beneden stroomt. Er viel in enkele uren tijd bijna evenveel regen als er normaal gezien in een heel jaar valt. En dat terwijl het kwik er de week daarvoor nog tot 53 graden steeg.