Orka's zijn indrukwekkende dieren. Ze jagen in groepen. Deze tijd van het jaar maken zij in de Spaanse en Portugese wateren vooral jacht op tonijn.
Volledig scherm
Orka's zijn indrukwekkende dieren. Ze jagen in groepen. Deze tijd van het jaar maken zij in de Spaanse en Portugese wateren vooral jacht op tonijn. © Martijn de Jonge

Orka's rammen zeilboten voor de Spaanse en Portugese kust

Zeezeilers opgepast. Voor de Portugese en Spaanse kust, van Galicië tot Gibraltar, plegen orka’s momenteel ‘georganiseerde aanvallen’ op zeilboten. Wetenschappers staan voor een raadsel.

 1. Springende witte haaien in Zuid-Afrika vallen ten prooi aan jagende orka's

  Springende witte haaien in Zuid-Afri­ka vallen ten prooi aan jagende orka's

  Elk jaar trekken zo'n 80.000 toeristen naar het Zuid-Afrikaanse Valsbaai om met eigen ogen het machtsvertoon van de witte haai te aanschouwen. Het zeeroofdier vertoont er zijn imponerende jachtkunsten voor het kleine Seal Island. De foto's van boven de golven uitspringende haaien, al dan niet met een zeeleeuw tussen de vlijmscherpe tanden, zijn legendarisch. Maar wie denkt zo'n plaatje nog te kunnen schieten, komt bedrogen uit. De haaien zijn verdwenen.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas