Viktor Orban
Volledig scherm
Viktor Orban © AFP

Orban trekt Europarlementsleden terug uit grootste fractie in Europees Parlement

De Hongaarse premier Viktor Orban trekt de twaalf Europarlementsleden van zijn partij Fidesz terug uit de fractie van de Europese Volkspartij (EVP). Dat heeft hij vanmorgen aangekondigd nadat de fractie een aanpassing van het reglement had goedgekeurd die het mogelijk maakt om nationale delegaties te schorsen of uit te sluiten.

 1. De man die in de grondwet schreef dat huwelijk iets is ‘tussen man en vrouw’: wie is de Hongaarse toppoliticus die betrapt werd op Brussels homofeest?
  PREMIUM

  De man die in de grondwet schreef dat huwelijk iets is ‘tussen man en vrouw’: wie is de Hongaarse toppoliti­cus die betrapt werd op Brussels homofeest?

  Hongaarse media zien een complot achter het verstoorde homofeestje van vrijdag in Brussel. Want het was niet zomaar een politicus die daar werd betrapt. József Szájer (59) is een medestichter van de omstreden regeringspartij Fidesz — niet bepaald vriendelijk voor andersgeaarden. En hij is getrouwd met ’s lands invloedsrijkste magistraat. Voor alle duidelijkheid: een vrouw.
 2. Advocaten: “Navalny heeft dringend medische hulp nodig” - Washington dringt bij Moskou aan op "onafhankelijke" medische toegang
  1

  Advocaten: “Navalny heeft dringend medische hulp nodig” - Washington dringt bij Moskou aan op "onafhanke­lij­ke" medische toegang

  De Russische opposant Aleksej Navalny is uiterst verzwakt en ligt slecht verzorgd in een ziekenhuis voor gevangenen met tuberculose, zo hebben zijn advocaten gezegd. Die eisen zijn overbrenging naar Moskou na een bezoek aan hun cliënt. De Verenigde Staten hebben er vandaag bij Rusland op aangedrongen “onafhankelijke” artsen toe te laten die oppositieleider Navalny “onmiddellijk” kunnen zien. Ze waarschuwen Moskou voor “consequenties” als er iets met Navalny gebeurt terwijl hij in hechtenis zit.
 1. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven

 2. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
  Play

  Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje