AFP
Volledig scherm
© AFP

Orban opent kiescampagne met vlammend betoog tegen EU: “Stel u voor uw huis op en verdedig uw vaderland”

Met een vlammende toespraak tegen de Europese Unie heeft de Hongaarse regeringsleider Viktor Orban in Boedapest zijn campagne voor de parlementsverkiezingen van de lente van volgend jaar op gang getrokken. Tienduizenden aanhangers steunden hem in een georganiseerde optocht.

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Ook in onze buurlanden raken kinderen massaal besmet: mondmaskers en (zelf)tests moeten schoolsluitingen tegengaan

  Ook in onze buurlanden raken kinderen massaal besmet: mondmas­kers en (zelf)tests moeten schoolslui­tin­gen tegengaan

  De Vlaamse scholen kreunen onder de coronapandemie. De ene uitbraak volgt de andere op, leerkrachten vallen een na een uit en hele klassen moeten in quarantaine. Het aantal besmettingen bij kinderen was nooit zo hoog. Het Overlegcomité buigt zich op dit moment dan ook over een eventuele sluiting van de scholen om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen. Ook in onze buurlanden zijn kinderen de motor van de pandemie, al lijkt het sluiten van de scholen op dit moment nergens aan de orde.