Links: Vera Jourova. Rechts: Viktor Orban.
Volledig scherm
Links: Vera Jourova. Rechts: Viktor Orban. © AFP

Orban eist ontslag van topvrouw Europese Commissie nadat ze Hongarije “zieke democratie” noemde

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft in een brief aan Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen het ontslag van vicevoorzitster Vera Jourova gevraagd omdat ze Hongarije als "een zieke democratie" bestempelde. Von der Leyen behoudt echter "het volle vertrouwen" in Jourova.

8 reacties

 • Fientje Goderie

  4 maanden geleden
  Het zou beter zijn voor de Europese landen als we meer van deze mensen aan de top hadden .Mr Orban draagt zorg voor zijn volk ,wat van vele andere landen niet kan gezegd worden .
 • Jan Van de Velde

  4 maanden geleden
  De grootste fictie van het staatsrecht komt weer in de populistische schijnwerpers. Democratie is niets meer dan een fictie. De meeste staten zijn niet eens op democratische wijze tot stand gekomen; de elite heeft er bij het opstellen van haar grondwet wel voor gezorgd dat zij aan de macht bleef. De particratie is het huidige instrument van die elite; alle macht is in handen van de politieke partijen die bepalen wie verkiesbaar is en wie verkozen wordt. Partijtucht regeert.
 • leppens victor

  4 maanden geleden
  Een land waar de verkiezingsuitslag telkens weer gerespecteerd wordt is volgens de EU een zieke democratie. Er staat ons nog wat te wachten. mvg.
 • Ronald Beintema

  4 maanden geleden
  Respect voor dhr. Orban! Hij zorgt er tenminste voor dat zijn land met cultuur en bijbehorende waarden en normen een westerse blijft!
 • Jozef Hendrickx

  4 maanden geleden
  Mijnheer Beckers het is niet om dat je tegen illegale migratie bent dat je extreem rechts bent , dat noemt men ook gezond verstand hebben . Intussen plant de EU commissie een zware beperking op de vrije meningsuiting maar daar liggen linkse jongetjes niet van wakker he .
 1. Hoopvol nieuws uit Israël: “Geen enkele ernstige infectie gemeld bij wie twee doses Pfizer-vaccin kreeg”

  Hoopvol nieuws uit Israël: “Geen enkele ernstige infectie gemeld bij wie twee doses Pfi­zer-vac­cin kreeg”

  Het vaccin van BioNTech/Pfizer lijkt niet alleen zeer effectief te zijn in studies, maar ook in de praktijk. Israël is het land dat al het grootste deel van zijn bevolking heeft ingeënt en daar blijkt uit de eerste resultaten van een onderzoek dat amper 0,01 procent van een grote groep mensen die de vereiste twee doses kreeg, meer dan een week later besmet was met Covid-19. Het ging ook telkens om een milde vorm. Niemand werd ernstig ziek.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig