Hongaars premier Viktor Orban.
Volledig scherm
Hongaars premier Viktor Orban. © REUTERS

Orban beperkt verkoop van kinderboeken met holebirelaties: “Niet in een straal van rond 200 meter rond scholen”

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft een decreet uitgevaardigd dat de verkoop aan banden legt van kinderboeken waarin sprake is van holebirelaties. Het decreet is een uitloper van de omstreden antiholebiwet die het Hongaarse parlement in juni heeft goedgekeurd en die "de promotie van LGBTQ+-waarden bij minderjarigen" verbiedt.

34 reacties

 • Lieve Van Tallo

  2 maanden geleden
  Geaardheid op jonge leeftijd moet bespreekbaar zijn op scholen. Zeker voor kinderen die twijfelen, ze moeten geïnformeerd worden. En dat het normaal is dat er hier en daar iemand een andere geaardheid heeft. Dan hoeven ze zich niet te schamen en ermee leven zonder psychologische gevlogen! Het is al van de middeleeuwen dan er verschillende geaardheden zijn enkel werd er niet over gesproken! En nu wil Orban terug naar die tijd. Kinderen hebben het recht om te vertellen wat hun dwars zit!!
 • Henri Dederen

  2 maanden geleden
  Terecht - zelfs hier worden in de kleuterklassen al 'kinderboeken ?'voorgelezen over homoridders met een kinderwens. Laat kinderen, kinderen zijn en jaag hen niet alles door de strot al op een leeftijd van 5 jaar.
 • Roland Peeters

  2 maanden geleden
  Europa moet dienen om samen sterker te worden tegenover andere machtsblokken.Het gaat voornamelijk over concurrentie vermogen,veiligheid en gezondheidszorg .Hoe het zijn bevolking wil inlichten over bv migratie en sexualiteit heeft Europa zich in te moeien,of het wordt dezelfde dictatuur als China.
 • Cris Verwilligen

  2 maanden geleden
  Wat hij doet raakt mijn koude kleren niet, maar hij heeft wel een punt: een puber is de meest beinvloedbare persoon en twijfelt constant en dan moet je de melk niet bij de kat zetten. En EU moet eens grondig nadenken of ze er is voor iedere Europeaan of voor de minderheden. We gaan ervan uit dat EU-wetgeving boven de nationale staat, maar is dat zo? ik twijfel er nu aan. En als er 50 miljoen mensen iets zeggen dat niet juist is, dat blijft verkeerd. Is dit nu echt iets om wakker van te liggen.
 • Kevin van Goethem

  2 maanden geleden
  Dit is toch een mooi initiatief. Het enige land waar normaal nog normaal mag zijn. Dring al de rest toch niet op. Er komt gren programma meer voorbij of er zit iemand in die niet gewoon hetero is. Thans zijn deze mensen een heel kleine minderheid in onze samenleving. Het grootste deel is nog steeds hetero getrouwd met kindjes.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.