Volledig scherm
© thinkstock

'Opvoedende tik' vanaf nu verboden in Schotland

Kinderen een tik geven bij de opvoeding mag niet meer in Schotland. Het is de eerste regio in het Verenigd Koninkrijk waar het slaan van kinderen strafbaar is geworden. Wales volgt vermoedelijk in 2022 met eenzelfde verbod, schrijft SkyNews.

28 reacties

 • CHRIS VERCRUYSSE

  2 maanden geleden
  En in een volgend toekomstig artikel. Schotten weten niet meer wat te doen met hun jeugd... 
 • Mario Adams

  2 maanden geleden
  Iemand slaan is in de eerste plaats iemand vernederen, en niet iemand straffen. Dus wees niet verbaasd dat als je je kinderen slaat, je nu of later ook de prijs daarvan zal betalen doordat je kinderen geen respect voor je zullen hebben.   Kinderen opvoeden kan perfect zonder slaan. Ouders die hun kinderen slaan zijn het niet waard kinderen te hebben.
 • Georges Friant

  2 maanden geleden
  ik ben mijn ouders zeer dankbaar dat ik vroeger een tik kreeg omdat ik iets deed dat niet mocht, als ik nu sommige kinderen zie, wat die mogen zonder dat vader of moeder ingrijpt, vraag ik mij af wat kan daar van komen? een bende verwende nesten die beginnen te bleiten omdat ze iets niet krijgen.
 • bob jansens

  2 maanden geleden
  gaan ze dan ook alle daders opsluiten in de gevangenis (waarde van een wet hangt immers af van straf voor de overtreders)? dan kunnen al die kinderen opgroeien in een instelling... echt wel een verbetering
 • gert maes

  2 maanden geleden
  Wie zijn zij om te bepalen hoe ouders hun kinderen moeten opvoeden? Mishandeling kan en mag uiteraard nooit worden toegestaan, maar dit is ronduit belachelijk en extreme inmenging van vadertje staat in het familieleven van gezinnen. What's next? Minimum 20 euro zakgeld per week? 
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph