Volledig scherm
© AP

Opvallend: Trump zal diner bijwonen met journalisten in Washington

De Amerikaanse president Donald Trump zal op 3 maart het jaarlijkse diner bijwonen van de Gridiron Club, waar journalisten met politici aan tafel schuiven. Dat deelt het Witte Huis mee. Het zou gaan om een primeur: de president, die het niet begrepen heeft op kritische media, tekent normaal niet present op dergelijke bijeenkomsten.

4 reacties

 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Op het White House Correspondents' Dinner wordt de president verondersteld met zichzelf te lachen, en dat zie ik blaaskaak Trump écht niet doen!
 • Geert Matthys

  3 jaar geleden
  Trump houdt van media, het is een van z'n kwaliteiten en verhindert de Nixon set-up die die media probeert op hem.
 • guido Bervoets

  3 jaar geleden
  Als er 1 president is geweest die miljoenen jobs heeft gecreëerd was het wel Obama. Hij heeft de werkloosheid van 11,5% in 2009 teruggebracht naar 4,6% in 2016. - een daling van 7% - Het eerste jaar Trump is er een daling geweest van 4,6% naar 4,1% Kun je nagaan mr. Martel. De waarheid heeft zo zijn rechten.
 • MICHELINE GEVERS

  3 jaar geleden
  Wie weet nog wat de waarheid is?
 1. Nieuw boek over Trump toont door media-aandacht geobsedeerde president: elke ochtend vier kranten, Fox News en Twitter

  Nieuw boek over Trump toont door me­dia-aan­dacht geobsedeer­de president: elke ochtend vier kranten, Fox News en Twitter

  Donald Trump start zijn dag met het doorbladeren van vier kranten en schakelt al snel over naar kabeltelevisie. Zijn medewerkers die hem het beste verdedigen in de tv-shows, krijgen ook de meeste felicitaties. In een boek over de Amerikaanse president schetst Fox News-journalist Howard Kurtz een beeld van een leider die geobsedeerd is over zijn eigen beeld in de pers.
 2. Trump reikt zijn 'fake news awards' uit: CNN, New York Times en Washington Post hebben 'prijs'

  Trump reikt zijn 'fake news awards' uit: CNN, New York Times en Washington Post hebben 'prijs'

  De president van de Verenigde Staten is al van voor zijn inhuldiging in een strijd met de pers verwikkeld. Hij gooit nu olie op het vuur door op de website van de Republikeinse partij een lijst te publiceren met 'prijzen' voor momenten waarop journalisten volgens hem in de fout zijn gegaan. Die 'langverwachte 2017 Fake News Awards' liepen echter niet van een leien dakje: de link die de Amerikaanse president aanvankelijk tweette, leidde tot een niet-bestaande webpagina.
 3. Trump uitgejouwd door journalisten in Davos na uithaal naar 'fake news'

  Trump uitgejouwd door journalis­ten in Davos na uithaal naar 'fake news'

  Er is nooit een beter moment geweest voor buitenlandse bedrijven om te investeren, te bouwen en te huren in de Verenigde Staten. Dat was de kernboodschap van Amerikaans president Donald Trump op het World Economic Forum in Davos. Trump zal Amerika altijd vooropstellen. "Maar America first betekent niet America alone", zo klonk het in zijn toespraak. Daarin haalde hij ook uit naar de 'nasty press', wat hem fiks boegeroep vanuit het pubiek opleverde.
 1. Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg
  Play

  Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg

 2. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten