Het verlies aan eetlust kan een indicator zijn van de omikronvariant.
Volledig scherm
Het verlies aan eetlust kan een indicator zijn van de omikronvariant. © Getty Images/iStockphoto

Opvallend symptoom van de omikronvariant doet zich voor aan tafel

Nu de omikronvariant van het coronavirus oprukt, leren we meer over hoe deze variant in mekaar zit. Mensen nemen allerlei verschillende symptomen waar, en eentje die daarbij zeker origineel is, is het verlies van eetlust.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Zuid-Afrika lijkt over piek omikrongolf heen: "Tegen eind januari is variant zo goed als verdwenen”

  Zuid-Afri­ka lijkt over piek omikron­golf heen: "Tegen eind januari is variant zo goed als verdwenen”

  Hoopvol nieuws uit Zuid-Afrika: daar lijkt de coronagolf met de omikronvariant over zijn piek heen te zijn. Het aantal besmettingen en de positiviteitsratio gaan er omlaag en ook de stijging van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames lijkt te vertragen. “Met het huidige tempo zal omikron tegen eind januari zo goed als verdwenen zijn uit heel Zuid-Afrika”, aldus professor geneeskunde Francois Venter van de Universiteit van de Witwatersrand in Johannesburg.