Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © REUTERS

Opruimingsdienst haalt 180 verwaarloosde honden en katten uit één huis in de VS

Een speciale opruimingsdienst heeft zo’n 180 verwaarloosde honden en katten gered uit een huis in de Amerikaanse staat New Jersey. Volgens de autoriteiten werden de dieren in “vreselijke en onmenselijke omstandigheden” aangetroffen.

 1. Steeds meer aandacht voor dierenwelzijn bij politie en gerecht: “Zelfs vanop de trein wordt verwaarlozing van dieren gemeld”
  PREMIUM
  Gent

  Steeds meer aandacht voor dierenwel­zijn bij politie en gerecht: “Zelfs vanop de trein wordt verwaarlo­zing van dieren gemeld”

  In het Nationaal Veiligheidsplan van de politie zal meer aandacht gevraagd worden voor dierenwelzijn. In de nieuwe Kadernota die recent door de ministerraad werd goedgekeurd, staat dat elk vorm van dierenmishandeling moet vervolgd en streng(er)bestraft worden. Het Gentse korps is op dat vlak een voorloper, en krijgt daarvoor appreciatie van GAIA. “Maar er is nog veel werk aan de winkel”, weten inspecteurs Andy (38) en Davy (36). “Vorige week nog stond hier iemand met een pup die ze 3 weken naar aankoop ‘niet meer moest hebben’.”
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.