ANP
Volledig scherm
© ANP

Oproerpolitie ontruimt Museumplein Amsterdam: 17 aanhoudingen

Bij een demonstratie op het Museumplein in Amsterdam zijn vanmiddag zeventien aanhoudingen verricht, meldt de politie. Twee mensen werden aangehouden voor het verstoren van de openbare orde, drie voor belediging, vier voor openlijke geweldpleging en acht voor het niet voldoen aan een bevel of vordering.

6 reacties

 • RONNY DE PETTER

  2 maanden geleden
  Een oorlog is aan het broeien in heel Europa door alle opgelegde regeltjes die de vrijheid stilaan versmachten en de jeugd pikt dit niet langer meer en de oudere generatie slaapt verder en wijst enkel met het vingertje.
 • anne callebaut

  2 maanden geleden
  Dit is nog maar het begin. De rest die er al gebeurd is in Nederland word dood gezwegen, maar het is veeeeel erger dan dit. Binnenkort verkiezingen ik raad de Nederlanders te stemmen voor dezelfde personen dan hebben ze zeker iets voor.
 • ronny meuris

  2 maanden geleden
  Er is niks veranderd sinds mei 68.
 • Jos Teugels

  2 maanden geleden
  Het gaat idd. om onze toekomst, dus zulke acties vanuit de bevolking zijn uitermate belangrijk. Misschien wordt het zo langzamerhand eens tijd om een duidelijke streep in het zand te trekken, tot hier en niet verder met dat inperken van de democratische rechtsstaat in deze wereld! Binnenkort leven in een 99% veilige wereld zonder vrijheid, daar gaat het hen om.
 • dirk govaerts

  2 maanden geleden
  De jeugd , ze slaan hun eigen ruiten in , maar dat zullen ze pas over 40 jaar op hun smartfone lezen
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. Antwerpse politie heeft handen vol tijdens alweer zonnig weekend: Steenplein afgesloten wegens drukte en feestvierder dreigt hond los te laten op politie

  Antwerpse politie heeft handen vol tijdens alweer zonnig weekend: Steenplein afgesloten wegens drukte en feestvier­der dreigt hond los te laten op politie

  Het was minder druk in de stad dan tijdens het semi-zomerweekend vorige week maar ook dit weekend werd er van de zon genoten die zich vanaf zaterdagmiddag door het grijs wolkenpak had gebrand. Op het Steenplein werd het zaterdag zo druk dat de politie de plek moest ontruimen. Ook in andere delen van de stad moest de politie ingrijpen omdat de coronamaatregelen niet werden gerespecteerd.
 3. Grootste datalek van wachtwoorden ooit in Nederland: miljoenen privégegevens gestolen op webshop ‘Allekabels’, minstens 146.000 Belgen slachtoffer
  UPDATE

  Grootste datalek van wachtwoor­den ooit in Nederland: miljoenen privégege­vens gestolen op webshop ‘Allekabels’, minstens 146.000 Belgen slachtof­fer

  De wachtwoorden en privégegevens van miljoenen Nederlanders liggen op straat door een datalek bij de populaire webshop Allekabels. Dat meldt RTL Nieuws. De gestolen gegevens werden volgens de nieuwssite met zekerheid misbruikt door criminelen. Allekabels bevestigt bovendien aan onze redactie dat er ook Belgen slachtoffer zijn van het lek.
 1. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"

 2. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York