Een vrouw houdt een bord vast met daarop "SOS veiligheid op sets, ze verdiende een veilige werkplek" tijdens een herdenkingsmoment voor de overleden cameraregisseur Halyna Hutchins.
Volledig scherm
Een vrouw houdt een bord vast met daarop "SOS veiligheid op sets, ze verdiende een veilige werkplek" tijdens een herdenkingsmoment voor de overleden cameraregisseur Halyna Hutchins. © REUTERS

Oproep uit Hollywood om echte wapens op filmsets te verbieden na schietincident Baldwin: “Elk risico is een risico te veel”

HollywoodHet schietincident op de set van de film ‘Rust’ in de Amerikaanse staat New Mexico heeft een golf van oproepen uit Hollywood ontketend om echte wapens op filmsets te verbieden. Eind vorige week schoot de Amerikaanse acteur Alec Baldwin (63) per ongeluk de 42-jarige cameraregisseur Halyna Hutchins dood. Baldwin zou zelf niet geweten hebben dat het wapen echte kogels bevatte. 

 1. Kennedy Jr. biedt excuses aan voor vergelijken vaccinatieplicht met onderduiken van Anne Frank

  Kennedy Jr. biedt excuses aan voor vergelij­ken vaccinatie­plicht met onderdui­ken van Anne Frank

  De Amerikaanse schrijver, milieuactivist en complotdenker Robert Kennedy Jr. heeft zich dinsdag op Twitter verontschuldigd voor controversiële opmerkingen die hij onlangs maakte over Anne Frank. Kennedy, een zoon van oud-minister van Justitie Robert F. Kennedy (‘RFK’) en een neef van president John F. Kennedy (‘JFK’), deed zijn uitlatingen tijdens een betoging tegen verplichte vaccinatie in Washington DC.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.