Een vrouw houdt een bord vast met daarop "SOS veiligheid op sets, ze verdiende een veilige werkplek" tijdens een herdenkingsmoment voor de overleden cameraregisseur Halyna Hutchins.
Volledig scherm
Een vrouw houdt een bord vast met daarop "SOS veiligheid op sets, ze verdiende een veilige werkplek" tijdens een herdenkingsmoment voor de overleden cameraregisseur Halyna Hutchins. © REUTERS

Oproep uit Hollywood om echte wapens op filmsets te verbieden na schietincident Baldwin: “Elk risico is een risico te veel”

HollywoodHet schietincident op de set van de film ‘Rust’ in de Amerikaanse staat New Mexico heeft een golf van oproepen uit Hollywood ontketend om echte wapens op filmsets te verbieden. Eind vorige week schoot de Amerikaanse acteur Alec Baldwin (63) per ongeluk de 42-jarige cameraregisseur Halyna Hutchins dood. Baldwin zou zelf niet geweten hebben dat het wapen echte kogels bevatte. 

  1. Duitsland stuurt toch Leopard 2-tanks naar Oekraïne, ook VS overwegen zwaarder geschut te leveren

    Duitsland stuurt toch Leopard 2-tanks naar Oekraïne, ook VS overwegen zwaarder geschut te leveren

    De Duitse bondskanselier Olaf Scholz stemt ermee in om Leopard 2-tanks naar Oekraïne te sturen. Hij zal ook andere landen, zoals Polen, toestaan om hetzelfde te doen, meldt het Duitse blad ‘Der Spiegel’. Ook de VS overwegen om zwaardere Abrams M1-tanks te leveren aan Oekraïne, zo schrijft ‘The Wall Street Journal’. Volgens ‘The New York Times’ zou een officiële bevestiging van het Witte Huis daarover woensdag lokale tijd volgen.