Archiefbeeld. Abimael Guzmán, oprichter van de Peruviaanse guerrillabeweging Lichtend Pad. (06/06/2017)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Abimael Guzmán, oprichter van de Peruviaanse guerrillabeweging Lichtend Pad. (06/06/2017) © REUTERS

Oprichter Peruviaanse guerrillabeweging Lichtend Pad in gevangenis gestorven

Abimael Guzmán, oprichter en jarenlang leider van de Peruviaanse guerrillabeweging Lichtend Pad, is overleden. Hij stierf op 86-jarige leeftijd in de extra beveiligde gevangenis op een marinebasis in havenstad Callao, zo maakte de gevangenisdirectie zaterdag bekend. Zijn gezondheid verslechterde de afgelopen maanden. Hij at nauwelijks meer en werd een tijdlang in het ziekenhuis behandeld.

  1. Voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell overleden door coronavirus en kanker: “Immuunsysteem aangetast”
    Play
    5

    Voormalige Amerikaan­se minister van Buitenland­se Zaken Colin Powell overleden door coronavi­rus en kanker: “Immuunsys­teem aangetast”

    Colin Powell, onder president George W. Bush Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken, is maandag bezweken aan complicaties ten gevolge van het coronavirus. Dat meldt zijn familie in een mededeling op Facebook. Powell was de eerste zwarte Amerikaan aan het hoofd van het leger, en later werd hij ook de eerste zwarte minister van Buitenlandse Zaken. De oud-minister werd 84.