Mahamat Bichara, leider van een opssositie partij in Tsjaad en woordvoerder van de coalitie van 30 politieke partijen
Volledig scherm
Mahamat Bichara, leider van een opssositie partij in Tsjaad en woordvoerder van de coalitie van 30 politieke partijen © AFP

Oppositiepartijen in Tsjaad hekelen "institutionele staatsgreep"

De belangrijkste oppositiepartijen in Tsjaad hebben woensdag een "institutionele staatsgreep" in hun land gehekeld. Na de dood van zijn vader, de pas herverkozen president Idriss Déby Itno, aan het front heeft zoon Mahamat Idriss Déby de macht naar zich toe getrokken.

1 reactie

 • HUGO Wils

  3 weken geleden
  Frankrijk heeft er nooit problemen mee gehad om potentaten te steunen als het hun maar goed uitkomt.Binnen de EU zijn het wel de eersten om Hongarije en Polen te hekelen.
 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas