Freddy Guevara, een bondgenoot van de Venezolaanse oppositieleider Juan Guiadó die onlangs werd vrijgelaten door het regime, spreekt tijdens een persconferentie in Caracas.
Volledig scherm
Freddy Guevara, een bondgenoot van de Venezolaanse oppositieleider Juan Guiadó die onlangs werd vrijgelaten door het regime, spreekt tijdens een persconferentie in Caracas. © EPA

Oppositie Venezuela boycot verkiezingen niet langer

De oppositie in Venezuela zal deelnemen aan de lokale verkiezingen op 21 november. Dat heeft ze dinsdag aangekondigd. De voorbije drie jaar weigerden oppositiepolitici deel te nemen aan verkiezingen. Het platform van de democratische eenheid (MUD), dat de voornaamste oppositiepartijen groepeert, zal deelnemen aan de verkiezingen voor nieuwe besturen in de regio's en de gemeenten, zo luidde het op een persconferentie in de hoofdstad Caracas.

  1. Bondgenoot Venezolaanse oppositieleider Guiadó vrijgelaten

    Bondgenoot Venezolaan­se oppositie­lei­der Guiadó vrijgela­ten

    In Venezuela is de prominente oppositiefiguur Freddy Guevara vrijgelaten. Hij werd op 12 juli gearresteerd en werd sindsdien vastgehouden in het hoofdkwartier van de inlichtingendienst, waar hij besmet raakte met het coronavirus. De openbare aanklager beschuldigde Guevara van "landverraad" en "terrorisme", omdat hij betrokken zou zijn geweest bij confrontaties tussen de politie en criminele groepen in Caracas. Guevara is een nauw bondgenoot van oppositieleider Juan Guaidó.