President Maduro.
Volledig scherm
President Maduro. © REUTERS

Oppositie in Venezuela mag niet meedoen aan verkiezingen

BuitenlandDe Venezolaanse president Nicolas Maduro zegt dat de belangrijkste oppositiepartijen uitgesloten zouden zijn bij de presidentsverkiezingen van 2018. Hij sluit hen uit omdat ze de gemeenteraadsverkiezingen van gisteren geboycot hebben.

8 reacties

 • anna vandenberg

  4 jaar geleden
  Het komt voor elke politicus op het zelfde neer macht en degene die het goed menen haken af of hebben geen stem.
 • Jef Heffens

  4 jaar geleden
  aan Remi Kastaar: Met het cordon sanitair in België is er geen enkele partij uitgesloten om deel te nemen aan de verkiezingen zoals in Venezuela. Die vergelijking gaat helemaal niet op.
 • Remi Kastaar

  4 jaar geleden
  Dat is zoals in het democratische belgië, waar ze iet kennen van een cordon sanitair enz.
 • Gerda Rousseau

  4 jaar geleden
  Eens was Venezuela een rijk en welvarend land. Maar dat was voor Chavez en na hem Maduro, beiden communisten, het land naar de verdoemenis hielpen...
 • luc baken

  4 jaar geleden
  zo kennen we onze linkse vrienden ... wat een zielige bende
 1. Ongetrouwde vrouw uit Peking strijdt voor recht om eicellen in te vriezen

  Ongetrouw­de vrouw uit Peking strijdt voor recht om eicellen in te vriezen

  De rechtszaak van een ongetrouwde vrouw uit Peking die strijdt voor het recht om haar eicellen te laten invriezen, vindt vandaag plaats in de rechtbank van de Chinese hoofdstad. De vrouw, Teresa Xu, wacht sinds december 2019 op een tweede hoorzitting. Xu klaagt een ziekenhuis aan dat haar in november 2018 aanzette om op natuurlijke wijze een kind te krijgen in plaats van haar eicellen te laten invriezen en haar dwong om een huwelijkscontract te laten zien. Volgens de wet in het land hebben enkel getrouwde koppels toegang tot reproductiediensten.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Honderden migrerende vogels dood na massale crashes tegen wolkenkrabbers in New York
  Play
  1

  Honderden migrerende vogels dood na massale crashes tegen wolkenkrab­bers in New York

  Honderden migrerende zangvogels hebben zich deze week doodgevlogen tegen de vele glazen wolkenkrabbers die New York City rijk is. Het Amerikaanse persagentschap AP spreekt van een event van “massale vogelsterfte” in the City that never sleeps. Het was een vrijwilliger van NYC Audubon, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van wilde vogels in de regio, die als eerste op Twitter aan de alarmbel trok. Melissa Breyer toont met opvallende foto’s dat het gebied rond het nieuwe World Trade Center werkelijk bezaaid lag met vogels. Maar ook gewone New Yorkers wisten niet wat ze zagen.