Inwoners zijn getraumatiseerd door het recente natuurgeweld. Het eiland werd zondag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,9. Daarna volgde een serie naschokken. Lombok was recentelijk ook al opgeschrikt door een beving van 6,4.
Volledig scherm
Inwoners zijn getraumatiseerd door het recente natuurgeweld. Het eiland werd zondag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,9. Daarna volgde een serie naschokken. Lombok was recentelijk ook al opgeschrikt door een beving van 6,4. © AFP

Opnieuw zware aardbeving op Lombok: mensen in paniek op straat

BuitenlandOp het Indonesische eiland Lombok is opnieuw een zware aardbeving gevoeld. Het is al de derde aardbeving in amper twee weken tijd. Getuigen zeggen dat gebouwen en muren zijn ingestort die al waren verzwakt door eerdere aardschokken. Ook renden mensen in paniek de straat op.

10 reacties

 • raymond haelewaters

  3 jaar geleden
  Ik woon op Lombok en heb de 3 aardbevingen meegemaakt hier in Senggigi. De meeste schade is in noord lombok, regio Rinjani. Mijn huizen in Senggigi staan gelukkig nog alledrie recht en ik heb nog steeds 7 franse gasten hier die momenteel van het zwembad genieten. Er zijn hier dus nog steeds toeristen die wel nog kunnen genieten van hun vakantie in Senggigi op lombok.
 • marc van cauter

  3 jaar geleden
  Charles petitjean volledig met je eens Men maait wat men zaait en daar zie je geen ngo s Arme drommels ginders,wou dat ik kon helpen
 • Roger Sartet

  3 jaar geleden
  Blijf de komende jaren weg uit die regio . Zeer zeer onstabiele regio.
 • Jozefien Versluys

  3 jaar geleden
  Jan Verlinden, in het zuiden voelen ze er niets vam en geen schade, voor die regio vragen ze niet te annuleren
 • Ferdinand Nuyts

  3 jaar geleden
  Vroeger wist je dat niet, maar toen was er ook geen internet.
 1. Vlaamse uitbaters van resort op Lombok zien toeristen massaal annuleren na aardbeving: “Een ramp, hier is nochtans geen schade”

  Vlaamse uitbaters van resort op Lombok zien toeristen massaal annuleren na aardbeving: “Een ramp, hier is nochtans geen schade”

  Het noorden van het Indonesische eiland Lombok werd zondag getroffen door een zware aardbeving. De schade in het noordeliijke deel van het eiland is enorm, maar het zuidelijke deel werd vrijwel volledig gespaard. “Maar door verkeerde berichtgeving annuleren toeristen nu massaal hun verblijf bij ons”, zegt Vlaming Bart Gotemans, die samen met zijn vrouw Elfi een resort uitbaat in Zuid-Lombok. “De economische schade die wij hierdoor oplopen is ook een ramp voor de getroffen gebieden.” Het koppel probeert de slachtoffers aan de andere kant van het eiland zoveel mogelijk te helpen.
 2. Minstens 9 andere lichamen werden gevonden tijdens de zoektocht naar Gabby Petito

  Minstens 9 andere lichamen werden gevonden tijdens de zoektocht naar Gabby Petito

  Negen lichamen zouden zijn ontdekt tijdens de zoektocht naar influencer Gabby Petito en haar vriend Brian Laundrie, dat schrijft de Britse krant Daily Mail. Gabby Petito en haar vriend verdwenen eind augustus tijdens hun roadtrip doorheen de Verenigde Staten. Tijdens de zoektocht naar de twee werden er eerder deze maand reeds lichamen van andere vermiste personen gevonden, maar volgens Daily Mail zou het dus om minstens negen personen gaan.