Een brandweerman probeert een huis te blussen dat bijna volledig vernield werd door de nieuwe brand in Californië, die de naam ‘Mill Fire’ kreeg.
Volledig scherm
Een brandweerman probeert een huis te blussen dat bijna volledig vernield werd door de nieuwe brand in Californië, die de naam ‘Mill Fire’ kreeg. © REUTERS

Opnieuw snel oprukkende bosbrand in Californië, duizenden mensen geëvacueerd

Een bosbrand die zich razendsnel verspreidt in het noorden van Californië heeft duizenden inwoners hun huis uitgejaagd. Een aantal liep verwondingen op. Volgens Amerikaanse media was zaterdag al meer dan 1600 hectare in de as gelegd. Ook zijn ongeveer honderd woningen en gebouwen in vlammen opgegaan.

  1. Oekraïne deelt foto van ‘rakettenkerkhof’ in Charkiv: “Hebben onze stad de laatste negen maanden verwoest”

    Oekraïne deelt foto van ‘raketten­kerk­hof’ in Charkiv: “Hebben onze stad de laatste negen maanden verwoest”

    Charkiv, een stad en regio in het noordoosten van Oekraïne, is een van de plaatsen die het de laatste maanden zwaar te verduren heeft wegens de aanhoudende Russische raketaanvallen. Om dat duidelijk te maken, heeft het Oekraïense ministerie van Defensie vanmorgen een opvallende foto gedeeld. Op het beeld is een berg van honderden Russische projectielen te zien. “Een kerkhof van raketten”, klinkt het.