Archiefbeeld. De vondst in Cranbrook is de derde op een maand tijd. Op de plaats waar vorige week zeker 750 anonieme graven werden gevonden bij een voormalige katholieke onderwijsinstelling in Marieval werden lichtjes geplaatst.
Volledig scherm
Archiefbeeld. De vondst in Cranbrook is de derde op een maand tijd. Op de plaats waar vorige week zeker 750 anonieme graven werden gevonden bij een voormalige katholieke onderwijsinstelling in Marieval werden lichtjes geplaatst. © AFP

Opnieuw schokkende vondst in Canada: bijna 200 anonieme graven ontdekt in vroeger internaat

Nabij een vroeger internaat voor de inheemse bevolking in Canada zijn opnieuw tientallen anonieme graven ontdekt. Deze vondst, de derde op een maand tijd, telde 182 anonieme graven. Dat meldt de inheemse gemeenschap in Lower Kootenay. 

  1. Opnieuw schokkende vondst in Canada: 751 anonieme graven gevonden nabij voormalig internaat
    UPDATE

    Opnieuw schokkende vondst in Canada: 751 anonieme graven gevonden nabij voormalig internaat

    Een inheemse groepering in Canada heeft 751 anonieme graven ontdekt in de buurt van een voormalig katholiek internaat in de Canadese regio Saskatchewan. Het is nog niet duidelijk hoeveel van de gevonden lichamen van kinderen zijn. Er doen immers mondelinge verhalen de ronde dat er ook volwassenen begraven zouden liggen. Enkele weken geleden werden er bij een internaat in Kamloops in British Columbia ook al resten ontdekt van 215 jongeren.