Archiefbeeld. De vondst in Cranbrook is de derde op een maand tijd. Op de plaats waar vorige week zeker 750 anonieme graven werden gevonden bij een voormalige katholieke onderwijsinstelling in Marieval werden lichtjes geplaatst.
Volledig scherm
Archiefbeeld. De vondst in Cranbrook is de derde op een maand tijd. Op de plaats waar vorige week zeker 750 anonieme graven werden gevonden bij een voormalige katholieke onderwijsinstelling in Marieval werden lichtjes geplaatst. © AFP

Opnieuw schokkende vondst in Canada: bijna 200 anonieme graven ontdekt in vroeger internaat

Nabij een vroeger internaat voor de inheemse bevolking in Canada zijn opnieuw tientallen anonieme graven ontdekt. Deze vondst, de derde op een maand tijd, telde 182 anonieme graven. Dat meldt de inheemse gemeenschap in Lower Kootenay. 

 1. Opnieuw schokkende vondst in Canada: 751 anonieme graven gevonden nabij voormalig internaat
  UPDATE

  Opnieuw schokkende vondst in Canada: 751 anonieme graven gevonden nabij voormalig internaat

  Een inheemse groepering in Canada heeft 751 anonieme graven ontdekt in de buurt van een voormalig katholiek internaat in de Canadese regio Saskatchewan. Het is nog niet duidelijk hoeveel van de gevonden lichamen van kinderen zijn. Er doen immers mondelinge verhalen de ronde dat er ook volwassenen begraven zouden liggen. Enkele weken geleden werden er bij een internaat in Kamloops in British Columbia ook al resten ontdekt van 215 jongeren.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 3. Turkije boos op Zweedse tv en roept ambassadeur op het matje: “Dit is onacceptabel”
  18

  Turkije boos op Zweedse tv en roept ambassa­deur op het matje: “Dit is onaccepta­bel”

  De Zweedse ambassadeur in Ankara, Staffan Herrstrom, is op het matje geroepen door de Turkse regering wegens belediging van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in een satirisch programma van de Zweedse publieke omroep. In het programma zijn volgens Ankara onbeschofte uitlatingen gedaan en beledigend lelijke beelden opgevoerd die het Turkse staatshoofd onwaardig zijn. Herrstrom kreeg te horen dat dit voor Turkije onacceptabel is.