EPA
Volledig scherm
© EPA

Opnieuw recordcijfers in India: nooit zo veel doden op één dag, helft deelstaten nu in complete lockdown

De coronacijfers in India blijven records optekenen. Waar er donderdag en vrijdag twee dagen op rij recordcijfers werden genoteerd voor het aantal bevestigde besmettingen, was dat vandaag het geval voor het aantal overlijdens. Het ministerie van Volksgezondheid meldde zaterdag 4.187 coronadoden in 24 uur. Nooit waren het er zo veel. Verschillende staten hebben de coronamaatregelen intussen verstrengd of kondigen aan dat te zullen doen.

3 reacties

 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Duidelijk dat het nastreven van groepsimmuniteit niet werkt. Het enige dat je krijgt is nog meer varianten waarvan dan enkele nog besmettelijker en dodelijker zijn. En wanneer gevaccineerden zich terug normaal gaan gedragen zullen dat de kweekschaaltjes worden voor varianten die de vaccins en onze opgebouwde immuniteit gaan omzeilen.
 • jan callaert

  1 maand geleden
  ik denk dat heel dat corona gedoe de wraak is van moeder natuur omdat er veel te veel mensen op deze aardbol rondlopen
 • Samuel Peeters

  1 maand geleden
  Handhaving van covid maatregelen is problematisch over zo'n onmetelijk groot grondgebied. Ik voel mee met onze Indische collega's die in zulke omstandigheden blijven presteren onder onverminderde contractuele druk van Europese outsourcing contracten.
 1. Slager blijkt seriemoordenaar te zijn: 17 gruwelijk verminkte slachtoffers onder huis gevonden
  Play

  Slager blijkt seriemoor­de­naar te zijn: 17 gruwelijk verminkte slachtof­fers onder huis gevonden

  Onderzoekers die onder het huis van een vermoedelijke seriemoordenaar aan de rand van Mexico-Stad graven, hebben 3.787 botfragmenten gevonden, blijkbaar van 17 verschillende slachtoffers. Speurders denken dat de gruwelijke vondsten daar niet zullen eindigen. De man (72) was vroeger een slager. Hij heeft de lichamen van zijn slachtoffers in kleine stukken gehakt en zijn laatste slachtoffer zelfs gefileerd. De man heeft in de rechtbank ook al gezegd dat hij delen van de lijken opgegeten heeft.
 2. Schokkende beelden tonen achtergelaten lichamen in Indiaas ziekenhuis: “Dokters zijn gevlucht”
  Play

  Schokkende beelden tonen achtergela­ten lichamen in Indiaas ziekenhuis: “Dokters zijn gevlucht”

  Het coronavirus blijft onverbiddelijk hard toeslaan in India. Voor de tweede dag op rij sneuvelde het record van nieuwe bevestigde besmettingen en veel ziekenhuizen zijn helemaal door hun voorraad zuurstof heen. Op sociale media zijn schokkende beelden opgedoken uit een klein ziekenhuis even buiten de hoofdstad Delhi die laten zien hoe de lichamen van enkele coronapatiënten werden achtergelaten op de dienst intensieve zorg. Van het medisch personeel geen spoor meer. Op de achtergrond hoor je familie roepen dat de dokters gevlucht zijn.
 1. Nog eens vijf tegenstanders van president Ortega opgepakt in Nicaragua

  Nog eens vijf tegenstan­ders van president Ortega opgepakt in Nicaragua

  In Nicaragua zijn het afgelopen weekend nog eens vijf vooraanstaande tegenstanders van president Daniel Ortego opgepakt door de politie. Het gaat om de partijvoorzitter van de linkse oppositiepartij Unamos, Suyen Barahona Cuan, voormalig generaal en vicepresident Hugo Torres en de prominente partijleden Dora Maria Tellez en Ana Margarita Vigil. De politie laat in een verklaring weten dat de opposanten “in detentie zijn geplaatst”.