Veel Russische ziekenhuizen zien een piek in nieuwe Covid-19-patiënten door de Deltavariant.
Volledig scherm
Veel Russische ziekenhuizen zien een piek in nieuwe Covid-19-patiënten door de Deltavariant. © AP

Opnieuw recordaantal Covid-overlijdens in Rusland: 650 sterfgevallen in dag tijd

De Russische regering heeft vanmiddag 652 doden door Covid-19 in 24 uur gemeld, een nieuw dagrecord sinds het begin van de pandemie vorig jaar. Een dag eerder stond het dodental al op 611. Vooral de Deltavariant houdt lelijk huis in Rusland.

5 reacties

 • Kristine Delacourt

  1 jaar geleden
  En dat is nog maar wat we weten...
 • Danny Buyse

  1 jaar geleden
  Volgens sciensano zijn er bij ons op 28 juni terug meer dan 1000 besmettingen. Zolang de ziekenhuisopnames niet stijgen is er echter geen probleem.
 • Johan hendrickx

  1 jaar geleden
  En Sint Petersburg wordt er rustig verder gevoetbald..
 • Farid Azuzzi

  1 jaar geleden
  gelukkig hebben wij vivaldi !
 • marc wauters

  1 jaar geleden
  Rusland meer dan 600 doden op een dag 10 miljoen mensen zitten in lockdown in australie en de pandemie is zo goed als weg hier klopt iets niet
 1. Russen betalen tot wel 28.000 euro voor vlucht met privéjet om aan mobilisatie te ontsnappen: “Situatie is compleet absurd”

  Russen betalen tot wel 28.000 euro voor vlucht met privéjet om aan mobilisa­tie te ontsnappen: “Situatie is compleet absurd”

  De mobilisatie in Rusland heeft de vraag naar vliegtickets doen exploderen. Russen boeken massaal vluchten naar het buitenland, en daar hebben ze vaak grote sommen geld voor over. Zelfs een plaatsje op een privéjet is momenteel erg gegeerd, al is het allesbehalve goedkoop. Zo moeten passagiers maar liefst 22.000 tot 28.000 euro (!) voor een ticket ophoesten. “De situatie is compleet absurd”, zegt Yevgeny Bikov, de directeur van een jetbedrijf in Moskou.