Chaos rond de luchthaven van Kaboel.
Volledig scherm
Chaos rond de luchthaven van Kaboel. © VTM nieuws

Opnieuw mensenmassa aan luchthaven Kaboel

Aan de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn nog altijd enkele duizenden mensen aan het wachten op een evacuatievlucht naar het buitenland. Op video’s die woensdag gedeeld worden op sociale media, zijn honderden Afghanen te zien die, soms tot hun heupen, in een sloot staan voor een muur van het luchthaventerrein. Een man die vanuit de sloot naar boven klom, werd door twee soldaten tegengehouden.

1 reactie

 • Tamsin Andersen

  1 jaar geleden
  Als zij enkel mensen laten vertrekken die de juiste papieren hebben en wij laten enkel mensen binnen die de juiste papieren hebben, is er geen probleem. Degenen die zonder papieren binnenkomen, wantrouwen we en willen we niet. Die kunnen dus in Afghanistan blijven om ginder te vechten voor een nieuwe toekomst die past bij hun tradities en cultuur. Dat hebben wij in Europa ook moeten doen, wij zijn ooit ook begonnen met niets.
 1. Gevluchte Amerikaanse diplomate na 3,5 jaar veroordeeld voor dodelijk ongeluk in Groot-Brittannië: “Ze is een lafaard”

  Gevluchte Amerikaan­se diplomate na 3,5 jaar veroor­deeld voor dodelijk ongeluk in Groot-Brittannië: “Ze is een lafaard”

  De Amerikaanse diplomate Anne Sacoolas is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van acht maanden voor het doodrijden van de 19-jarige motorrijder Harry Dunn in 2019 in Groot-Brittannië. Het ongeval veroorzaakte grote ophef en zette de relatie tussen Washington en Londen danig onder druk. Sacoolas beriep zich na het ongeval namelijk op diplomatieke onschendbaarheid en vertrok prompt met man en gezin naar haar thuisland.
 2. Iraanse veiligheidsdiensten mikken bij vrouwen specifiek op gezicht en intieme delen: “Zo willen ze hun schoonheid kapotmaken”

  Iraanse veilig­heids­dien­sten mikken bij vrouwen specifiek op gezicht en intieme delen: “Zo willen ze hun schoonheid kapotmaken”

  Bij de protesten tegen het regime in Iran stellen dokters qua schotwonden een opmerkelijk verschil tussen de geslachten vast. Mannen worden vooral geraakt in hun benen, billen en de rug. Bij vrouwen mikken de veiligheidsdiensten echter specifiek op hun gezicht, borsten en intieme delen. “Zij worden harder aangepakt omdat ze hun schoonheid kapot willen maken”, stelt een arts uit de provincie Isfahan.